- Ekteparet skrek til hverandre de siste to ukene

Det forteller nabo til kvinnen (50) som i natt ble drept av sin mann på Ellingsrud i Oslo.

BAR UT LIKET: Ved 08:30-tiden i dag ble liket av kvinnen (50) båret ut fra leiligheten av to menn fra et begravelsesbyrå. Da hadde kriminalteknikere undersøkt stedet siden mannen hennes ble pågrepet i 01.30-tiden i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
BAR UT LIKET: Ved 08:30-tiden i dag ble liket av kvinnen (50) båret ut fra leiligheten av to menn fra et begravelsesbyrå. Da hadde kriminalteknikere undersøkt stedet siden mannen hennes ble pågrepet i 01.30-tiden i natt. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En mann (53) ble i natt pågrepet i Harald Sohlbergsvei 5 i Oslo, siktet for å ha drept sin egen kone med kniv, opplyser vaktleder Fredrik Justad ved sentralvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Politiet fikk melding om drapet klokken 00.08 i natt.

Liket av kvinnen ble fraktet ut av leiligheten ved 08.30-tiden i dag.

Nabo Joachim Risborg, som bor i samme oppgang og etasje som avdøde og hennes mann, kom forbi leiligheten like etter at drapet hadde skjedd.

Så pågripelsen
- Jeg hørte noe bråk og da jeg kom ut i gangen, var det politi over alt. Jeg så at mannen ble pågrepet og ført bort av politiet. De ba meg gå inn i leiligheten min igjen, sier Risborg.

Dette var i 01.30-tiden i natt.

Selv kjenner ikke Risborg ekteparet personlig, men har sett dem sammen og hilst på dem mange ganger. Den siste tiden har han hørt høylytt krangling fra denne leiligheten.

IKKE SJOKKERT: Joachim Risborg, nabo til kvinnen som ble drept av sin mann i natt, gikk forbi leiligheten hvor drapet skjedde akkurat da ektemannen ble pågrepet av politiet. Her står han ved åstedet. Kriminalteknikere jobber i bakgrunnen. Foto: Siril K. Herseth
IKKE SJOKKERT: Joachim Risborg, nabo til kvinnen som ble drept av sin mann i natt, gikk forbi leiligheten hvor drapet skjedde akkurat da ektemannen ble pågrepet av politiet. Her står han ved åstedet. Kriminalteknikere jobber i bakgrunnen. Foto: Siril K. Herseth Vis mer

Høylytt skriking
- Når jeg har gått forbi har jeg hørt høy skriking og krangling som jeg vil beskrive som unormal. De siste to ukene har dette forekommet hyppig, sier Risborg til Dagbladet.

Han vet ikke hva konflikten har bestått i.

- Alt virker normalt mens de er ute blant folk, men bråket begynner da de lukket døren til leiligheten, forteller Risborg.

Han er ikke overrasket over at det skjer drap like ved inngangsdøren sin.

- Det er stadig bråk i dette området, og det har skjedd drap mange ganger før. For min del spiller det ingen rolle at det nå kom så tett på. Jeg hadde ikke noe problemer med å få sove i natt av den grunn, sier Risborg.

PÅGRIPELSEN: Ektemannen til den avdøde kvinnen ble pågrepet og siktet for drapet i 01.30-tiden i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
PÅGRIPELSEN: Ektemannen til den avdøde kvinnen ble pågrepet og siktet for drapet i 01.30-tiden i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

Avdøde var tamil
To andre naboer av ekteparet forteller til Dagbladet at den avdøde og hennes mann er tamiler, og at de har bodd sammen i leiligheten i mange år.

- For oss virket det som at de hadde det bra, men de hadde ingen barn sammen. For kort tid siden hadde de besøk av slektninger, og da var det mange barn her. Ekteparet virket glade, sier naboene som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Politiet opplyser at 53-åringen kom til Norge fra Sri Lankan for 20 år siden, og har vært norske statsborger siden 1994. Hans kone har hatt norsk statsborgerskap siden 1999.

Motiv uklart
Politiet tok seg i natt inn i ekteparets leilighet, og fant kvinnen - som var et par år yngre enn mannen - drept. Siktede var også på åstedet. Ytterligere detaljer om motiv eller forløp er så langt ikke klart, og siktede ble i morgentimene i dag holdt på legevakten av psykiatriske årsaker.

- Mannen er ikke i en tilstand hvor det er mulig å prate med ham, sier vaktlederen.

Den siktede 53-åringen sitter i dag i varetekt og vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Kniv beslaglagt
Det er beslaglagt en kniv som 53-åringen hadde i sin besittelse ved pågripelsen. Politiet vet foreløpig ikke om dette er drapsvåpenet.

KRIMTEKNISKE UNDERSØKELSER: Da Dagbladet kom til åstedet i morges, holdt krimteknikere fortsatt på å gjøre undersøkelser. Foto: Siril K. Herseth
KRIMTEKNISKE UNDERSØKELSER: Da Dagbladet kom til åstedet i morges, holdt krimteknikere fortsatt på å gjøre undersøkelser. Foto: Siril K. Herseth Vis mer

Mannen skal fremstilles for politielegen i løpet av morgendagen med bakgrunn i informasjoner som fremkom på stedet i løpet av natten. Politiet vil ikke kommentere dette ytterligere.

Den 50 år gamle kvinnen er sendt Rettsmedisinsk institutt til obduksjon. Resultatet av obduksjonen forventes i slutten av uken.

Et vitne, som «kan ha vært tilstede eller kommet like etterpå», skal avhøres i firetiden i dag, fikk Dagbladet opplyst av vaktleder tidligere i dag. Det er ikke kjent hvilken relasjon vedkommende har til ekteparet.

Sikret spor
Kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt arbeidet i natt med å sikre spor fra leiligheten på Ellingsrud. De jobbet fortsatt med dette da Dagbladet kom til åstedet i 08.00-tiden i dag. Drapsvåpenet er trolig funnet.

Det var naboer som varslet om hendelsen like etter midnatt, men det er ikke kjent om det var bråk fra leiligheten eller annet som motiverte nødsamtalen. Pågripelsen skal ha vært udramatisk.

• Vet du noe om dette? Tips oss på sms/mms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.