ANGRER: Den siktede 38-åringen sitter i midten. Bildet er tatt i en privat sammenheng. Foto: Privat
ANGRER: Den siktede 38-åringen sitter i midten. Bildet er tatt i en privat sammenheng. Foto: PrivatVis mer

- Ekteparet visste han var psykisk sjuk

Trippeldrapssiktet flyttet inn i underetasjen etter tvangsinnleggelse i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet.no): Da 38-åringen som er siktet for drapene tre familie- medlemmer i Tromsø slapp ut fra tvangsbehandling på Åsgård i fjor høst bestemte han seg for å slå seg ned i byen.

Reinnlagt
Dette var etter hans tredje opphold på den psykiatriske institusjonen siden 2007. Minst ett av disse varte over en måned, ifølge sykehusets opplysninger.

- Han ble gjeninnlagt to ganger på halvannet år, bekrefter advokat Ulf E. Hansen overfor Dagbladet.no.

Da 32-åringen ble utskrevet var meningen at han skulle følge et frivillig behandlingsopplegg, i samarbeid med primærhelsetjenesten i Tromsø kommune.

Flyttet til Tromsø
Hans brødre har fortalt Dagbladet.no at han selv besluttet å slå seg ned i Tromsø. Årsaken var at han anså mulighetene for behandling som bedre i Tromsø, nær Universitetssykehuset i Nord-Norge, enn hjemstedet Båtsfjord.

Det drepte ekteparet, Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) kjøpte huset i Tomasjordvegen i Tromsdalen 1. oktober 2008.

Med på kjøpet fulgte en utleiedel i første etasje.

Det er usikkert hvordan siktede kom i kontakt med ekteparet, men etter det Dagbladet.no kjenner til, inngikk han selv avtalen om å leie hybelen, kort tid etter at han forlot behandlingsopplegget på Åsgård.


- Jeg har hørt ryktet om at ekteparet visste om bakgrunnen hans, men kan ikke gå god for det. Jeg vet ikke hvilken kilde det kommer fra, dette er et rykte, sier 38-åringens forsvarsadvokat Bjørn M. Litveit Hansen til Dagbladet.no.

Grafikk: Kjell Erik Berg
Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer

Forsvarsadvokaten understreker at dette er et spørsmål som vil måtte bekreftes gjennom etterforskningen av saken.

Drept med kniv
«Alle ofrene er påført flere stikkskader i overkroppen. Skadene antas påført med kniv», står det i pressemeldingen fra politiadvokat Elin Norgård Strand i Tromsø.

Obduksjonen stadfester også tidspunktet av trippeldrapet til å være sent på natten eller søndags morgen.

Strand skriver i pressemeldingen at de har ingen øvrige kommentarer til omfanget av skadene eller resultatet fra obduksjonen for øvrig. Den endelige obduksjonsrapporten vil først komme om noen uker.

Det går også ut i fra pressemeldingen at politiet har beslaglagt en kniv på åstedet som er forenlig med skadene på ofrene. Politiet mener at det er denne kniven som er brukt ved drapene.

Siktede i saken er blir fortløpende vurdert av politiet om han er i stand til å avhøres.

RYKTER: Forsvarsadvokat Bjørn M. Litveit Hansen sier han har hørt rykter om at ekteparet visste at 32-åringen hadde vært pasient på Åsgård. Foto: Nordlys
RYKTER: Forsvarsadvokat Bjørn M. Litveit Hansen sier han har hørt rykter om at ekteparet visste at 32-åringen hadde vært pasient på Åsgård. Foto: Nordlys Vis mer
DREPT: Ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61).
DREPT: Ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61). Vis mer