Ekteskap kun for heterofile

- Giftemål er noe mellom mann og kvinne, sa president Bush i dag. Han jobber nå med en lov som skal se til at homofile ikke gifter seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske presidenten sier regjeringen jobber med en lov som skal definere giftemål som en union mellom kvinne og mann.

Bush har lenge vært en uttalt motstander av giftemål mellom homoseksuelle, men nyheten er en ny spiker i kista for de mange som jobber for å gjøre vigsel mellom to av samme kjønn mulig i landet.

Presidenten sa til reporterne utenfor Det hvite hus at han mener det er viktig å få orden på dette spørsmålet nå. Derfor jobber advokater med å finne en legal måte å forbeholde giftemål til heteroseksuelle.

Temaet ble satt på dagsorden i amerikansk politikk etter at høyesterett i juni fjernet delstatslover som forbød sodomi. Canada har nylig godkjent homo-ekteskap. I Massachusetts venter man dessuten at domstolen skal ta stilling til om staten kan tillate homofile å gifte seg.

Tidligere denne måneden sa Bush at det kanskje ikke er nødvendig med en konstitusjonell forandring for å blokkere homo-giftemål.

- Det er viktig å respektere hvert enkeltindivid, å ønske dem velkommen og være et åpent land. Men på den andre siden, det betyr ikke at folk som meg må gjøre kompromisser på slike tema som giftemål, avsluttet Bush.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer