Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EL-anlegget på Skaugum sjekkes

Ingen uerstattelige verdier gikk tapt i brannen på Skaugum i går kveld. Det som ble totalskadet kan erstattes, opplyser Slottet til Dagbladet :på nettet. Nå skal kongeparets bolig gjennomgåes nøye med tanke på brannsikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen på dronningens soverom i går kveld fikk ingen dramatiske konsekvenser. Noen stoler og en sofa gikk tapt, men de var erstattelige. Endel bøker fra dronningens private samling ble skadet, men skal restaureres.

Flere bilder av kjente kunstere ble også skadet, men i følge kabinettsekretær Magne Hagen

dreier det seg ikke om store materielle verdier som er gått tapt.

Kongeparets bolig på Skaugum er forsikret i Storebrand. I følge Hagen har Storebrand sagt klart i fra at de vil dekke alle utgifter i forbindelse med brannen.

Kontrollerer Skaugum

Brannen startet i ledningen til nattbordlampen på dronningens soverom. I følge politiet er dette en klassisk brannårsak.

- Kongeparet ser på brannen som en lærdom, sier Hagen.

Som en følge av brannen skal det elektriske anlegget og ledninger som kan være utsatt ved Skaugum kontrolleres, slik at branntilløp i framtiden kan forebygges.

Lettet kongepar

Kong Harald og dronning Sonja er svært lettet over at det gikk så bra som det gjorde da det begynte å brenne ved dronningens seng. De fryktet en full katastrofe.

Dronningens soveværelse, som er noe større enn et gjennomsnittlig soveværelse, fikk nesten ingen vannskader. Dette gjør at mange gjenstander i rommet kan restaureres. De tingene som ble flammenes rov er allerede dumpet i en container, og oppussingsarbeidet starter snart.

Hvor store verdier som gikk tapt er ikke mulig å anslå ennå fordi takseringsarbeidet ikke er ferdig, opplyser Storebrands informasjonsdirektør, jack Frostad til Dagbladet: på nettet.