«El Chapo» er den nye Al Capone

Enda farligere enn sin forgjenger.

NARKO-KONGE: Al Bilek (t.v.) ved Kriminalkommisjonen i Chicago og Jack Riley i narkotikapolitiet etterlyser samfunnets fiende nummer én, Joaquin «El Chapo» Guzman.  Foto: AP / M. Spencer Green
NARKO-KONGE: Al Bilek (t.v.) ved Kriminalkommisjonen i Chicago og Jack Riley i narkotikapolitiet etterlyser samfunnets fiende nummer én, Joaquin «El Chapo» Guzman. Foto: AP / M. Spencer Green Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mafiasjefen Al Capone var i sin tid samfunnets fiende nummer én i Chicago. Nå har Capone blitt erstattet med narkotikakongen Joaquin «El Chapo» Guzman.

Kriminalkommisjonen i Chicago etterlyser denne mannen som skal være enda farligere enn Al Capone. Han er leder for Sinaloa-kartellet, som er et organisert kriminelt nettverk som driver med narkotikahandel i Mexico.

Al Capone ble arrestert gjentatte ganger for mord, gambling, prostitusjon og spritsalg. Han tjente gode penger på spritforbudet og mellom 1927 og 1931 ble han ansett som en av de mektigste og mest innflytelsesrike menn i Chicago.

Selv om han etter hvert fikk status som en vellykket forretningsmann, var han en kriminell som bestakk mektige mennesker for å slippe innblanding i sitt arbeid. Han sto også bak drap på hundrevis av mennesker.

MAFIABOSS: Al Capone ble etter hvert en respektert forretningmann, men sto bak drap på hundrevis av mennesker. Foto: AP / Arkivfoto
MAFIABOSS: Al Capone ble etter hvert en respektert forretningmann, men sto bak drap på hundrevis av mennesker. Foto: AP / Arkivfoto Vis mer

Det har blitt laget sju filmer om Al Capones liv: «Al Capone», «The Rising of Al Capone», «The Shot», «The Rising Enemy», «The War», «The Lost», «Honor» og «Scarface».

Al Capone døde i 1947.

Større trussel - Det Al Capone var for øl og whisky under spritforbudet er Guzman for narkotika. Av de to er Guzman en større trussel. Han har mer makt og økonomisk kapasitet enn det Capone kunne drømme om, sier Art Bilek, talsmann i kriminalkommisjonen, til nyhetsbyrået AP.

Kommisjonen tror narkotikakongen gjemmer seg i bergene vest i Mexico og han skal kontrollere all narkotika som kommer inn til Chicago.

- Hvis de to møtte hverandre i ringen, ville El Chapo spist Capone levende, sier Jack Riley ved amerikansk narkotikapoliti til AP.

Milliardær El Chapo har vært på flukt siden han rømte fra et mexikansk fengsel i 2001 og har tjent seg styrtrik på narkotikatrafikk. Narkotika som smugles til Chicago pakkes og sendes videre til andre steder.

ETTERLYST: Denne plakaten ble offentliggjort på en pressekonferanse i går. Foto: AP / M. Spencer Green
ETTERLYST: Denne plakaten ble offentliggjort på en pressekonferanse i går. Foto: AP / M. Spencer Green Vis mer

- Det er her Guzman tjener penger, sier Riley.

Ifølge Forbes skal Guzman ha en formue på rundt sju milliarder kroner.

Regjeringen betaler fem millioner dollar i dusør for å få brakt ham inn til retten.

FARLIG: Joaquin «El Chapo» Guzman er svært farlig. Foto: AP / Damian Dovarganes, arkivfoto
FARLIG: Joaquin «El Chapo» Guzman er svært farlig. Foto: AP / Damian Dovarganes, arkivfoto Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer