«El Chapo» har blitt Mexicos mest populære Halloween-kostyme

- Knask eller knep, det er «El Chapo»!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederen av Sinaloa-kartellet i Mexico, Joaquín «El Chapo» Guzmán, er fortsatt på rømmen etter han rømte fra høysikkerhetsfengselet Altiplano utenfor Mexico by i juli.  Han hadde klart å bore seg ut av det som skulle være Mexicos sikreste fengselscelle.

I dag hevder meksikanske myndigheter at Guzman, som det amerikanske finansdepartementet regner som verdens farligste narkotikabaron, skal ha blitt skadd i ansiktet og beinet da politiet forsøkte å pågripe ham.

Fangekostyme Et mexicansk selskap har sett på muligheten til å tjene penger ved å lage halloween-kostymer av den beryktede narkobaronen. Guzman er anklaget for å ha drept tusenvis av mennesker som leder av Sinaloa-kartellet.

- El Chapo antrekket kommer til å skremme vettet av folk, sa Diego Esponda, direktør i selskapet Grupo Rev som produserer en rekke kostymer som spenner fra kjente politikere til skumle masker.

Ifølge Washington Post sa han at regjeringen fortjener å bli kritisert etter at Guzman klarte å rømme fra fengselet.

- Det er morsomt for oss å kritisere vår regjering etter at de arresterte «El Chapo», og så han rømme bare noen måneder seinere, sa Esponda.

Solgt 4000 kostymer Foreløpig har selskapet solgt 4000 kostymer,  ca. 1400 i USA og resten i Mexico. Ifølge Esponda skal kostymene også ha blitt solgt til kunder i Danmark og Frankrike-

Esponda håper at kostymet, merket med 3578 - AJ, selve fangenummeret til Guzman, vil selge som varmt hvetebrød.

Hvis «El Chapo»-kostymet viser seg å være vanskelig å selge, har selskapet fortsatt en god mulighet til å tjene penger med et annet kostyme som de er ganske sikre på blir en bestselger.

Er«El Chapo» Mexicos mest fryktede mann, så kan det hevdes at Donald Trump for øyeblikket er en av de mest forhatte. Donald Trump har fått mye oppmerksomhet i Mexico etter at han har omtalt innbyggerne som kriminelle, narkotikasmuglere og voldtektsmenn.

Trump-masken med den karakteristiske sveisen og munnen på vidt gap er populær, og eksporteres også over grensen, hvor den ifølge Esponda selger godt.

Rømte i 2001 Guzmàn, som også er kjent under navnet «småen», eller «folkefiende nummer én siden Al Capone», var en av verdens mest ettersøkte menn og hadde gjemt seg utrolige steder da han ble pågrepet i fjor.

Han ble da pågrepet etter en 13 års flukt.

Hans kartell mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA. Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.

Det amerikanske justisdepartementet beskriver «El Chapo» som « verdens mest voldelige og mektigste narkobaron».

- Den amerikanske regjeringen er klar til å bidra for å fange Guzmán, sa USAs justisminister Loretta Lynch etter at han rømte.

(U)POPULÆR: Etter en rekke negative utsagn om mexicanere i løpet av den republikanske valgkampen, har Dondald Trump gjort seg upopulær i USAs naboland. Men Donald Trump og El Chapo er likevel klare for å skremme mexicanere på Halloween. AFP PHOTO/RONALDO SCHEMIDT
(U)POPULÆR: Etter en rekke negative utsagn om mexicanere i løpet av den republikanske valgkampen, har Dondald Trump gjort seg upopulær i USAs naboland. Men Donald Trump og El Chapo er likevel klare for å skremme mexicanere på Halloween. AFP PHOTO/RONALDO SCHEMIDT Vis mer