Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«El Chapo» stilles for retten i New York

Tiltalen teller 17 punkter. 

UTLEVERT: I går ble narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman utlevert til USA fra Mexico. Foto: U.S. law enforcement / AP
UTLEVERT: I går ble narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman utlevert til USA fra Mexico. Foto: U.S. law enforcement / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mexicanske narkobaronen Joaquin"El Chapo» Guzman stevnes for amerikansk rett fredag, opplyser påtalemyndigheten.

Guzman ble utlevert til USA torsdag og kjørt til bydelen Brooklyn i New York, der han ifølge påtalemyndigheten skal stilles for retten, tiltalt for blant annet narkotikasmugling, skytevåpen og konspirasjon.

- Han stevnes senere i dag for retten akkurat her i Brooklyn i en tiltale som teller i alt 17 punkter, sier advokat Robert Capers på en pressekonferanse.

Kjent under tilnavnet «El Chapo» er Guzman en av Mexicos mest beryktede narkobaroner. Han leder det mektige Sinaloa-kartellet, som ifølge amerikanske myndigheter har smuglet «hundretusenvis av kilo» kokain, marihuana og metamfetamin til USA.

Fram til nå har han sittet i et høysikkerhetsfengsel i Mexico, etter at han ble pågrepet i januar i fjor. I tillegg til narkotikavirksomheten har «El Chapo» flere ganger rømt fra fangenskap, og han skal også ha leid inn leiemordere til kidnapping, drap og tortur. Hans formue anslås til om lag åtte milliarder kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling