Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

El Niño skaper tørke i Filippinene

MANILA (NTB-AFP): Nesten halve Filippinene er rammet av alvorlig tørke på grunn av værfenomenet El Niño, opplyser regjeringens meteorologiske kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av den største øya Luzon og en rekke andre øyer har de siste tre månedene hatt nedbør på mindre enn 40 prosent av det normale.

  Lederen for værkontoret, Leoncio Amadore, sier at årets El Niño ser ut til å være sterkere enn i 1982-83, den sterkeste El Niño til nå.

 Tørke vil ramme store deler av landet helt fram til april neste år, mener han.

Krisetiltak

Regjeringen må forberede krisetiltak i forhold til jordbruk, vannkraftproduksjon, drikkevannsforbruk, helse og andre områder.

  Værfenomenet El Niño skyldes unormalt varmt overflatevann utenfor Stillehavskysten av Sør-Amerika. Fenomenet snur opp ned på vanlige klimamønstre, og skaper tørke noen steder og flom andre steder.

  Tørken har allerede kostet flere hundre menneskeliv i Papua Ny Guinea, og har bidratt til spredningen av de katastrofale skogbrannene i Indonesia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!