El-sjokk for energiministeren

16. oktober i år nektet olje- og energiminister Einar Steensnæs å tro at strømprisene ville øke 30 prosent. Nå varsler hans lokale leverandør at prisen kan stige 1000 prosent!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16. oktober i år sto olje- og energiminsiter Einar Stensnæs i spørretimen i Stortinget og svarte på spørsmål fra Odd Roger Enoksen om faren for høyere strømpris i vinter.

Kraftprisen lå 16. oktober på rundt 24 øre per kilowattime.

Steensnæs svarte at situasjonen på det nordiske elmarkedet tilsa en viss økning i prisene, men ingenting i nærheten av den

30 prosents økning som har vært nevnt i en del aviser.

Når ministeren tenner juletreet julaften, betaler han nesten fem ganger så mye for strømmen som han gjorde 16. oktober i år. Prisen vil bli på 1,16 kroner per kilowattime.

Men hans lokale strømleverandør stopper ikke med det. De varsler at prisen kan bli doblet etter jul!

- Dobling trolig

Energiministeren er kunde hos selskapet som fra lille julaften selger kraft til godt over ei krone per kilowattime, melder DN.no og Europower.com.

- Men strømprisen kommer trolig til å bli doblet en gang til utpå nyåret, sier direktør Bjørn Apeland i Haugaland kraft til NRK Rogaland.

Skulle hans spådommer slå til kan energiministeren oppleve at strømprisen blir nærmere tidoblet.

16. oktober i år gikk Stensnæs ut og mente at oppslagene at vi risikerte en økning på 30 prosent på strøm var å ta for hardt i.

Den gang lå strømprisen rundt 24 øre, mens hans egen strømleverandør nå varsler at prisen kan havne godt over to kroner.

Årsaken til at Haugaland Kraft øker prisene så kraftig, er at Statnett deler inn landet i fire prisområder, melder NRK Rogaland.

Steensnæs har vært kunde hos Haugaland Kraft i en årrekke.

Til Europower.com uttalte han i november at hans kraftverk har vært blant de gunstigste, og at det derfor ikke har vært hensiktsmessig å bytte kraftleverandør.

<B>STRØMSJOKK: Olje- og Energiminister Einar Steensnæs får strømsjokk til jul.