«ElBaradai, ElBaradai, hvor er du?»

Rasende demonstranter krever at ElBaradai blir løslatt.

STORE SAMMENSTØT: Det var store sammenstøt mellom demonstranter og aktivister i gatene utenfor flere moskeer i Kairo i dag. Dagbladet var vitne til gateslag mellom demonstranter og politi hvor det blant annet brukt batonger, gummikuler og tåregass. Foto: SCANPIX/AFP
STORE SAMMENSTØT: Det var store sammenstøt mellom demonstranter og aktivister i gatene utenfor flere moskeer i Kairo i dag. Dagbladet var vitne til gateslag mellom demonstranter og politi hvor det blant annet brukt batonger, gummikuler og tåregass. Foto: SCANPIX/AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg utviklingen direkte i vårt livestudio

KAIRO (Dagbladet): Dagbladet møtte rundt 13.30 en gruppe demonstranter som fortalte at Mohamed ElBaradei var holdt tilbake av egyptisk politi. Demonstrantene oppfattet det som at ferdsprisvinneren var pågrepet.

Demonstrantene ropte slagord: «ElBaradai, ElBaradai, hvor er du? ElBaradai?».

En av demonstrantene fortalte til Dagbladet at han har blitt informert om anholdelsen av troverdige kilder.

- Vi har kredible kilder, men jeg kan ikke si hvem i myndighetene som har fortalt meg det, sier dr. Ali Kenni (54), som forteller at han er professor i indremedisin ved Universitetet i Kairo.

Store sammenstøt Det var store sammenstøt mellom demonstranter og aktivister i gatene utenfor flere moskeer i Kairo i dag. Dagbladet var vitne til gateslag mellom demonstranter og politi hvor det blant annet brukt batonger, gummikuler og tåregass.

Sivilkledde militser patruljerte gatene i enkelte bydeler i sentrumsområde. Særlige kraftige sammenstøt var det på Ramses-plassen, Midan Talaat Harb og området foran Nasjonalmuseet.

De voldelige demonstrantene var i hovedsak menn i alderen 15 til 30 år. Flere Dagbladet har snakket med i dag klager over omfattende arbeidsledighet blant de unge. 

- Forretningsmenn og korrupte politikere styrer dette landet, sier Amr Hussein, som jobber med internett-utvikling.

ARRESTERT: Flere demonstranter melder nå at Mohamed ElBaradei har blitt fengslet. Foto: SCANPIX
ARRESTERT: Flere demonstranter melder nå at Mohamed ElBaradei har blitt fengslet. Foto: SCANPIX Vis mer