Elbilkrangel over fem mil

Det rant over for lastebilsjåfør. Politiet måtte gripe inn.

BLE STOPPET: Disputten endte på Hjortneslokket i Oslo, der politiet sto og ventet. Arkivfoto: Google Street View
BLE STOPPET: Disputten endte på Hjortneslokket i Oslo, der politiet sto og ventet. Arkivfoto: Google Street ViewVis mer

Politiet i Oslo fant det i kveld best å rykke ut for å stanse en trafikk-krangel på E18. Da hadde disputten vart i over fem mil, fra Hønefoss til Hjortneslokket (ved Color Line-terminalen).

- Det dreide seg om en elbil og en lastebil. Lastebilsjåføren syntes elbilen kjørte for sakte i kollektivfeltet, mens elbilsjåføren følte seg presset av lastebilen, forklarer operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Ble oppringt

I elbilen, en Hyundai, satt en mann fra østlige Bærum i begynnelsen av 50-åra, mens lastebilsjåføren kommer fra den sørlige delen av Oslo og er i begynnelsen av 70-åra.

Da de to kjøretøyene nådde Kjørbotunnelen ved Sandvika i Bærum, stoppet de to sjåførene for å ha «en prat». På dette tidspunktet ble politiet oppringt av elbilsjåføren.

- Han følte seg truet, og vi hørte lastebilsjåføren spørre om han «ville ha seg en på trynet», opplyser Grøttum.

La seg bak

Etter hvert kjørte de to mennene videre, uten at det kom til noe fysisk sammenstøt.

- Denne gangen lå lastebilen først. Elbilsjåføren la seg bak for å sjekke hvor han var på vei, forteller operasjonslederen.

På dette tidspunktet syntes politiet det var på tide å ta grep for å forhindre at den etter hvert langdryge episoden utartet. Det skjedde altså på Hjortneslokket, der begge ble stanset.

- Vi tok en prat med begge, og de fikk etter hvert kjøre videre. Nå vet lastebilsjåføren at vi er obs på ham, og vi håper noe slikt ikke skjer igjen. Heldigvis hadde vi tid og kapasitet til å håndtere denne situasjonen, sier Tor Grøttum.