Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eldar Sætre ny Statoil-sjef

Var midlertidig konsernsjef.

NY TOPPSJEF: Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY TOPPSJEF: Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoils midlertidige konsernsjef Eldar Sætre blir ny konsernsjef, melder selskapet. Helge Lund gikk av som toppsjef i selskapet i oktober i fjor.

Sætre har vært konstituert konsernsjef siden oktober og tiltrer umiddelbart. Han har 35 års erfaring fra Statoil og olje- og gassindustrien, skriver NTB.

Selskapet skal ha pressekonferanse klokken 10.30 i dag hvor den nye konsernsjefen presenteres i Statoils lokaler på Fornebu.

- Eldar Sætre var styrets førstevalg. Industri og selskap er inne i en periode med krevende utfordringer. Eldar utmerker seg med lang erfaring og den evnen til å skape endring som er nødvendig i en slik tid. At den beste kandidaten kom fra egne rekker er ekstra gledelig, sier Statoils styreleder, Svein Rennemo.

Sætre sa klart fra at han ikke ønsker å overta stillingen på permanent basis da han tiltrådte som konstituert konsernsjef.

Det har vært mange spekulasjoner om prosessen med å finne Helge Lunds erstatter. I januar uttalte hodejeger Per Inge Hjertaker i Headvisor at det var lite trolig at Statoil skulle hente en intern kandidat ettersom prosessen trakk ut i tid. Andre har pekt på at utvalget som skulle finne ny konsernsjef trolig ville gå for en norsk kandidat med internasjonal erfaring.

Da Sætre tiltrådte som konstituert i oktober i fjor, avviste han at han kom til å bli permanent toppsjef. 58-åringen mente han var for gammel, men hadde vurdert det hvis han var ti år yngre.

- Da ville jeg nok tenkt gjennom det. Men så hadde jeg også hatt ti år mindre erfaring, så det ville vært en annen situasjon, sa han til Stavanger Aftenblad.