Eldar Sætre ny Statoil-sjef

Var midlertidig konsernsjef.

NY TOPPSJEF: Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY TOPPSJEF: Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoils midlertidige konsernsjef Eldar Sætre blir ny konsernsjef, melder selskapet. Helge Lund gikk av som toppsjef i selskapet i oktober i fjor.

Sætre har vært konstituert konsernsjef siden oktober og tiltrer umiddelbart. Han har 35 års erfaring fra Statoil og olje- og gassindustrien, skriver NTB.

Selskapet skal ha pressekonferanse klokken 10.30 i dag hvor den nye konsernsjefen presenteres i Statoils lokaler på Fornebu.

- Eldar Sætre var styrets førstevalg. Industri og selskap er inne i en periode med krevende utfordringer. Eldar utmerker seg med lang erfaring og den evnen til å skape endring som er nødvendig i en slik tid. At den beste kandidaten kom fra egne rekker er ekstra gledelig, sier Statoils styreleder, Svein Rennemo.

Sætre sa klart fra at han ikke ønsker å overta stillingen på permanent basis da han tiltrådte som konstituert konsernsjef.

Det har vært mange spekulasjoner om prosessen med å finne Helge Lunds erstatter. I januar uttalte hodejeger Per Inge Hjertaker i Headvisor at det var lite trolig at Statoil skulle hente en intern kandidat ettersom prosessen trakk ut i tid. Andre har pekt på at utvalget som skulle finne ny konsernsjef trolig ville gå for en norsk kandidat med internasjonal erfaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer