Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elden: - Publikum må få innsyn

Men Oslo tingrett besluttet å kaste ut pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er i dag framstilt for
varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Fengslingsmøtet er nå over. Retten har gått over til å behandle fengslingen av den 64 år gamle siktede.

- Vi har nå prosedert ferdig spørsmålet om fengslingen av 37-åringen. Vår anførsel er at det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap på bakgrunn av det bevismaterialet politiet har lagt fram i retten i dag, sier mannens advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Hvorfor mener du det ikke er skjellig grunn til mistanke?

 - Fordi retten mot vår vilje har besluttet at saken skal gå for lukkede dører har jeg ikke anledning til å svare på det, sier Elden.

Ber om fire uker Oslo-politiet ønsker at han og den medsiktede 64-åringen skal varetektsfengsles i fire uker med brev, medie- og besøksforbud. De ønsker at de to skal sitte fullstendig isolert de to første ukene.

Dagbladet får opplyst at siktelsen lyder «for en gang etter 4. august å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne på Østensjø eller andre steder på ukjent måte».

De to mennene nekter straffskyld og begjærer seg løslatt fra varetekt. Avgjørelsen på fengslingsspørsmålet faller senere i ettermiddag.

Politiet ønsket ikke at pressen skulle få overvære rettsmøtet og ba om lukkede dører, mot 37-åringens ønske.

Sunt med innsyn - Det er masse ville spekulasjoner i mediene, da er det sunt at publikum får innsyn i hva som egentlig har skjedd, sa Elden i pausen.

Politiet fikk derimot medhold for lukkede dører og pressen får dermed ikke anledning til å være til stede under fengslingsmøtet.

Aktor fikk medhold i at siden mediene driver egen etterforskning i saken, kan det i fengslingsmøtet komme opplysninger som gjør at journalister oppsøker vitner som ennå ikke har snakket med politiet.

Elden opplyser at 37-åringen formelt ble pågrepet for fredsforstyrrelse - brudd på Straffelovens 390A - på mandag. Dette var et forhold begått i Ålesund før sommeren.

- Det er noe oslopolitiet vanligvis gir en bot for, men her ble det altså politiaksjon. Jeg må stole på at politiets siktelse var reell, og at de ikke mistenkte ham for noe drap før han ble pågrepet, sier advokaten til Dagbladet.

BA OM ÅPNE DØRER:   På vegne av sin klient ba Karen Forbrigd og John Christian Elden om åpne dører under fengslingsmøtet, men de fikk ikke medhold i dette. Foto: Nina Hansen
BA OM ÅPNE DØRER: På vegne av sin klient ba Karen Forbrigd og John Christian Elden om åpne dører under fengslingsmøtet, men de fikk ikke medhold i dette. Foto: Nina Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media