Vibeke Skofterud:

Elden: - Straffbart av politiet å offentliggjøre Skofteruds promille

John Christian Elden er kritisk til politiet.

REAGERER: Mandag offentliggjorde Agder politidistrikt at obduksjonsrapporten av Vibeke Skofterud viste at hun var påvirket av alkohol da hun omkom. Dette reagerer John Christian Elden sterkt på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Mandag offentliggjorde Agder politidistrikt at obduksjonsrapporten av Vibeke Skofterud viste at hun var påvirket av alkohol da hun omkom. Dette reagerer John Christian Elden sterkt på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte forsvarsadvokaten John Christian Elden reagerer sterkt på at politiet i en pressemelding mandag denne uka, offentliggjorde at obduksjonsrapporten av Vibeke Skofterud viste at hun hadde høyere enn 0,8 i promille.

Han mener det er et klart brudd på taushetsplikten til politiet.

- Høyesterett behandlet en sak i 2010 og kom til at dette er underkastet taushetsplikt. Opplysninger om måleresultat og opplysninger fra straffesaker som ikke er i retten, er brudd på taushetsplikten. Det kan ikke politiet fravike etter eget forgodtbefinnende, sier Elden til Dagbladet.

Elden forsvarte politiadvokaten som var blitt tiltalt av Spesialenheten for brudd på taushetsplikten.

- I den saken var det snakk om hasj. Her er det promille, men det er akkurat det samme spørsmålet. Det var straffbart for juristen, som hadde oppgitt dette til pårørende. Hun slapp straff fordi hun ikke hadde vært uaktsomt, sier Elden til Dagbladet.

Kritisk

Politiet sa i går at de ikke kan konkludere med om Skofteruds promillenivå var avgjørende for vannscooterulykken da hun mistet livet i juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer