Elden: - Tiltalt for angrep på demokratiet

Tiltalen mot Laila Anita Bertheussen er klar. - Hun ser fram til å møte i retten og bevise sin uskyld, sier hennes advokat, John Christian Elden.

SE NÅ: Riksadvokaten har torsdag sendt sin påtaleavgjørelse i saken mot Laila Anita Bertheussen til statsadvokaten. Dette er siste nytt i saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Riksadvokaten har torsdag sendt sin påtaleavgjørelse i saken mot Laila Anita Bertheussen til statsadvokaten.

Ifølge advokat John Christian Elden kommer det der fram at samboeren til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er tiltalt for angrep på demokratiet, trusler mot sin mann og mot ekteparet Christian Tybring-Gjedde og Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

Påtalemyndigheten mener hun har foretatt samtlige handlinger hun har vært mistenkt for. Bertheussen nekter straffskyld for alle punkter i tiltalen.

- Vil bevise sin uskyld

- Hun nekter straffskyld fullt ut, og mener hun ikke har kommet med noen av trusselbrevene eller inngitt uriktige anmeldelser, sier Elden og fortsetter:

- Hun hadde helst sett at dette ikke var en sak, men ser fram til å møte i retten og bevise sin uskyld. Hun har det ikke bra med tanke på å få en slik tiltale mot seg, men hun er forberedt på å kjempe kampen videre.

Etterforskningen strekker seg så langt tilbake som til 6. desember 2018, da noen tegnet et hakekors og skrev ordet «rasisit» på huset og bilen til daværende justisminister Wara.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer