Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elden: - Trude Drevland er ikke siktet i cruise-saken

Havnedirektør Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon

SIKTET: Bergen-ordfører Trude Drevland er siktet for grov korrupsjon, melder Bergens Tidende. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SIKTET: Bergen-ordfører Trude Drevland er siktet for grov korrupsjon, melder Bergens Tidende. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): BT melder i formiddag at både Bergen-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon etter den såkalte «cruise-saken».

Drevlans advokat John Christian Elden benekter imidlertid overfor TV2 at hun er siktet.

- Vi vet ikke annet enn BTs påstand, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

Drevland selv ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til Elden.

- Ingen kommentar Politijurist og påtaleansvarlig Hedvig Moe Øren ønsker ikke å kommentere hvorvidt Drevland er siktet eller ikke.

- Jeg kan ikke kommentere status på de involverte, sier hun til Dagbladet.

Tangerås' advokat Anders Johnsen har imidlertid bekreftet at hans klient er siktet i saken. Tangerås er nå suspendert fra sin stilling.

Johnsen sier at havnedirektøren ble overrasket over siktelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld utifra siktelsen, men han er innstilt på å samarbeide med politiet for å få fram den informasjonen som trengs, sier Johnsen til Dagbladet.

Øren kan ikke si noe mer om tidsperspektivet for etterforskningen.

- Vi jobber fortsatt med å finne ut om det har skjedd noe straffbart eller ikke, men dette er en prioritert sak hos oss.

Gjenopptatt 31. august i år ba statsadvokaten politiet om å gjenoppta undersøkelsessaken mot Bergen-ordføreren. Ordføreren, som siden før valgkampen har vært sykemeldt, beklaget feiltrinnene sine i juni i år.

- Kjære alle sammen. Takk for at dere er kommet. I dag skal jeg være personlig. Mye mer personlig enn jeg egentlig er komfortabel med. Jeg liker det ikke, men jeg må, sa Drevland på en pressekonferanse i Bergen rådhus.

LES SAKEN: Ordfører Trude Drevland beklager sine feiltrinn.

- Politikk skal være for et vanlig menneske. Jeg hører folk sier at jeg ikke er helt ordinær, men jeg er i grunnen ganske vanlig, og vanlige mennesker har sine begrensninger. Jeg har nok møtt mine. Den siste tida har jeg vært sykmeldt og har ikke kunnet svare på spørsmål om«Viking Star», sier hun med skjelvende stemme.

Cruise-saken ble siden lagt vekk av politiet, noe som høstet stor kritikk, skriver BT.

I juni avslørte avisa at Dreveland og hennes sønn ikke var alene på privatflyet som fraktet dem til sjøsettingen i Venezia - havnesjefen var også med, skriver de.

Tangerås skulle opprinnelig presentere resultatene av Bergen og omland havnevesens «plan- og designkonkurranse» for sjøfronten i Bergen fredag, men planen ble på kort tids varsel avlyst på grunn av «uforutsette omstendigheter», ifølge BT.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!