Elden blir advokat for Per Orderud

Advokat John Christian Elden er i full gang med å gjennomgå dommen Per Orderud fikk etter trippeldrapet i 1999. - Vi har fått flere navn, sier privatetterforsker Tore Sandberg.

TAR SAKEN: Advokat John Christian Elden skal gå gjennom saken til Per Orderud. Video: Emma-Marie Bergli Whittaker. Reporter: Kristian Tvedt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drøye 20 år etter trippeldrapet på Orderud gård, jobber privatetterforsker Tore Sandberg fremdeles aktivt med å få gjenopptatt saken. Tre måneder har gått siden han gikk ut og ba Gjenopptakelseskommisjonen avhøre NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen. Nå dukker nok et kjent navn opp i sakskomplekset.

Denne gangen er det John Christian Elden i advokatfirmaet Elden som trekkes inn i Norges kanskje mest omtalte drapssak. Advokaten tok selv kontakt med Gjenopptakelseskommisjonen i juni og ba om å bli oppnevnt som Per Orderuds bistandsadvokat.

- Det var Per som ba meg om å kontakte Elden, noe jeg gjorde. Han sa seg da positiv til å ta oppdraget, og vi hadde et møte tidligere i sommer. Per er veldig fornøyd og glad for at Elden takket ja, forteller Sandberg til Dagbladet.

- En spennende sak

Det var i et brev til kommisjonen at Elden ba om å bli oppnevnt som Orderuds bistandsadvokat, og samtidig bli holdt løpende orientert om sakens utvikling. Dette for å kunne tilpasse andre oppdrag etter Orderud-saken.

Elden sier til Dagbladet at Orderud og Sandberg tok kontakt med bakgrunn i at de ønsker en egen og selvstendig advokat til å se på saken fra Orderuds perspektiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer