FORSVARER: John Christian Elden forsvarer 36-åringen. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
FORSVARER: John Christian Elden forsvarer 36-åringen. Foto: Erlend Aas/SCANPIXVis mer

Elden forsvarer Bandidos-tilknyttet drapssiktet 36-åring

Avhør forsinket på grunn av Utøya-angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle mannen har ikke kunnet avhøres i helgen, som det opprinnelig var meningen, fordi det var umulig for hans advokat å være til stede, skriver Rogalands Avis.

Årsaken er at mannens advokat, John Christian Elden, ble oppnevnt som bistandsadvokat i forbindelse med Utøya-tragedien. Derfor har han ikke vært tilgjengelig. Han vil heller ikke møte på fengselsmøtet mandag.

- En kollega vil møte for meg i rettsmøtet i Sandnes og det etterfølgende avhøret. Jeg har forstått det slik at min klient nekter skyld for drap, men har ikke ytterligere kommentarer foreløpig, opplyser Elden i en tekstmelding til avisen.

36-åringen blir framstilt for varetektsfengsling mandag og deretter vil avhørene begynne. Han meldte seg selv for politiet litt over midnatt lørdag.

Sammen med en 21 år gammel mann er han siktet for å ha skutt og drept en 27 år gammel mann utenfor boligen hans på Lura i Sandnes forrige søndag.

Både den drepte og de to siktede er ifølge politiet en del av det kriminelle miljøet i saken, og de to siktede hadde inntil nylig en tilknytning til motorsykkelklubben Bandidos i Stavanger.

Dette var en av årsakene til at politiet innførte et betydelig sikkerhetsopplegg med væpnet politi da den siktede 21-åringen ble framstilt for varetektsfengsling forrige onsdag.

(NTB)