Elden: Havnå ikke kynisk raner

Uheldig pasifist, antyder forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Også advokat John Christian Elden hamrer løs på aktoratets argumenter for at Erling Havnå er en av hovedmennene bak to av norgeshistoriens mest brutale ran, Nokas-ranet og ranet av Postens brevsentral i Oslo året før.

Forsvarerne av de Nokas-tiltalte satser alt på å overbevise retten om at bevisene ikke holder til å domfelle deres klienter, bortsett fra dem som har erkjent skyld.

Aktoratet mener Erling Havnå er sleggemannen både under Nokas-ranet og under anslaget mot Postens brevsentral. Havnå nekter for at han var med på ranet i Oslo og sier at han bare var bilvakt i Sørmarka under Nokas-ranet. Havnås DNA er påvist på ei slegge som ble benyttet under Oslo-ranet og på finlandshette og annet materiale fra Nokas-ranet.

-Livets tilfeldigheter, var et begrep Elden hentet fram for å belyse Havnås rolle.

Elden viste til at Havnås DNA også er funnet på utstyr som ble benyttet under et ran av Hemsedal Sparebank. Seinere ble Havnå helt sjekket ut av saken, raneren hadde benyttet en tannbeskytter som var tatt med fra Havnås gymstudio i Arendal.

Mange ikke sjekket ut

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer