- Elden ikke utbrent

Toppadvokaten er sykmeldt i en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er riktig at advokat Elden er sykmeldt. Men det er ikke riktig at han er utbrent. Han ble bedt om å ta en pause, før han risikerte å bli utbrent, sier Anders Brosveet, daglig leder i advokatfirmaet Elden.

John Christian Elden, kjent forsvarer i mange av Norges mest omtale og tyngste strafferettssaker, er utslitt av det harde arbeidspresset.

Den 38 år gamle advokaten skal ha fått stressymptomer og hjerteproblemer, melder VG. På grunn av dette er han nå sykmeldt i en måned.

Jobber hele tida

Advokatbladet, medlemsbladet til Den Norske Advokatforening, gir et innblikk i Eldens arbeidsbyrde. I det siste nummeret er Elden intervjuet over fire sider.

«Egentlig burde han vel vært hjemme og blidgjort kona og ungene, men etter at Advokatbladet har mast seg ferdig, venter en klient på kontoret. Skal man tro mailen i forkant av intervjuet er det utrolig at portrettet i det hele tatt var mulig å gjennomføre:

«Jeg skal bare forberede prosedyren i Nokas, forberede et par saker i Høyesterett, behandlingen av hemmelige dokumenter i tingretten og lagmannsretten, gjennomgå siste ukes post, forberede en annen ankesak i Gulating og et par sivile erstatnings- og umyndiggjøringssaker neste uke, samt skrive noen anker, besøke noen i fengslene, oppdatere meg på Fritz Moen-gjenopptagelsen og Lindås/Åsane-drapene og administrere litt,» skriver han i mailen, og legger til et «masse ledig tid» med smilende fjes bak,» heter det i portrettintervjuet.

Advokatbladet fikk gjort sitt intervju i løpet av et par timer på en helgedag.

Ny runde i NOKAS

20. mars starter ankesaken i NOKAS-rettssaken. Elden sier til Advokatbladet at han mener tingretten øker arbeidsbelastningen ved å ta opp anken så raskt etter at saken var ferdig i tingretten.

- At ankesaken kommer opp så raskt etter dommen i tingretten, er svært belastende, og mange av forsvarerne reagerer. Retten tror advokater er maskiner de kan styre som de vil. Domstolen viser til domsfristen, men dette er ingen vanlig sak, sier Elden i intervjuet.

- Nokas-saken har spist det meste av advokat Eldens sommer- og juleferie. Samtidig har han stått i andre saker. Da må ha få noe fri fra rettsmøter før han kan fortsette, sier advokat Anders Brosveet.

Ifølge Brosveet er det ikke noe dramatisk med sykmeldingen til advokat Elden.

KJENT FORSVARER: Elden har forsvart mange av Norges mest omtalte kriminelle. Her er han i aksjon under rettssaken mot Gamal Hosein.