Elden-jurist forsvarer fleinsopp-brukere gratis

- «Hån mot barns rettssikkerhet» å prioritere å straffe fleinsopp-plukkere.

IKKE AKKURAT KOKAIN: - Når det gjelder fleinsopp, er det ingen bakmenn, og det er ingen kriminalitet som gir ringvirkninger, sier advokatfullmektig Inger Zadig i advokatfirmaet Elden. Dette bildet fra 2002 viser en mann som plukker spiss fleinsopp i Oslo sentrum. Foto Anders Grønneberg
IKKE AKKURAT KOKAIN: - Når det gjelder fleinsopp, er det ingen bakmenn, og det er ingen kriminalitet som gir ringvirkninger, sier advokatfullmektig Inger Zadig i advokatfirmaet Elden. Dette bildet fra 2002 viser en mann som plukker spiss fleinsopp i Oslo sentrum. Foto Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets aksjon og fleinsoppbeslag mot en kvinne som plukket sopp i Eidsvoll i helga, fikk advokatfullmektig Inger Zadig i advokatfirmaet Elden til å ta i bruk kraftig skyts.

«VI KAN IKKE ha et politi som lar overgrepssaker ligge i skuffen i 16 måneder grunnet "manglende ressurser", når de samtidig prioriterer å jage fredelige mennesker rundt i skogen fordi de plukker sopp», skrev hun på Facebook i går ettermiddag.

Innlegget har i kveld blitt delt over 250 ganger og fått mer enn 1150 likes. «Pro bono» Zadig kalte i innlegget denne prioriteringen en «HÅN mot barns rettssikkerhet» og mot borgernes krav på en fornuftig og rettferdig bruk av ressursene.

Så opprørt var hun at hun tilbød folk som måtte ha kommet i fleinsopp-trøbbel juridisk hjelp:

«Den som måtte bli utsatt for straffeforfølgelse grunnet plukking av fleinsopp i norsk utmark kan henvende seg til meg. Jeg tilbyr meg herved å ta saken som forsvarer. Pro bono.»

Overfor Dagbladet forklarer hun at pro bono i dette tilfellet betyr «helt gratis», og at hun vil ta disse sakene på fritida. Da er det kanskje ikke så rart at hun forteller om en «overveldende respons».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer