Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Elden må tåle draps- truslene»

John Christian Elden burde aldri anmeldt 56-åringen som har drapstruet ham, mener Tor Erling Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staff forsvarer 56-åringen som i dag må svare for grove trusler og sjikane mot Elden og fem andre personer.

-  Personene som er fornærmet i denne saken, er ressurssterke mennesker. Såpass må de tåle, sier Staff til Dagbladet.

-   Mener du at Elden bør finne seg i drapstrusler fra en tidligere klient?

-  Så absolutt. Bare det å anmelde en tidligere klient, mener jeg er ganske drøyt.

Hundrevis av meldinger

Den tiltalte 56-åringen har over flere år sendt nærmere 1 000 epost-meldinger, brev og postkort hvor han har truet og sjikanert seks profilerte personer innen jus og medisin. Elden har mottatt flesteparten av meldingene.

Også Staff er blitt utsatt for sjikane av 56-åringen - via meldinger sendt til Elden. Staff har likevel valgt å forsvare mannen i retten.

-  Om et menneske snakker nedsettende om meg, eller sjikanerer meg, så er det han eller hennes rett. Vi har heldigvis ytringsfrihet i dette landet. Jeg bryr meg ikke om at jeg er blitt sjikanert av en som har vært, og nå er, min klient. Og det er en holdning andre kanskje burde adoptere, sier Staff.

 TRUSLER: Tor Erling Staff skal selv ha blitt sjikanert av 56-åringen som han nå forsvarer. Staff går ut mot advokat John Christian Elden, som anmeldte sin tidligere klient. Arkivfoto: Robert S. Eik
TRUSLER: Tor Erling Staff skal selv ha blitt sjikanert av 56-åringen som han nå forsvarer. Staff går ut mot advokat John Christian Elden, som anmeldte sin tidligere klient. Arkivfoto: Robert S. Eik Vis mer

56-åringens aggresjon mot de seks fornærmede skal ha sitt utspring i en barnefordelingssak på 1980-tallet, der mannen tapte i retten.

56-åringen ble pågrepet i fjor vår, og sitter nå varetektsfengslet. Han har erkjent at han sendte en betydelig del av meldingene.

-  En annen planet

Advokat John Christian Elden har svært liten sans for Staffs synspunkter.

-  Han befinner seg på en annen planet enn den jeg er på i denne saken. Jeg hadde ikke problemer med sjikane fra tiltalte, men i det øyeblikket han gikk over til rene drapstrusler mot meg og min familie, ville det vært meningsløst å akseptere det. Hvis han mener en mann skal godta at hans barn blir truet, så lever Staff i en helt annen verden enn det jeg gjør, sier Elden til Dagbladet.

Saken mot 56-åringen starter i Oslo tingrett i dag. Elden skal på onsdag vitne som fornærmet, og har også fått oppnevnt bistandsadvokat.

-  Bistandsadvokaten vil fremme et erstatningskrav mot mannen, som i sin helhet vil tilfalle Ungdom mot Vold. Forhåpentligvis vil en eventuell erstatning også bidra til at 56-åringen merker at han ikke kan ture fram på denne måten ustraffet, sier Elden.