Hagen-forsvinningen:

Elden og Horst på åstedet: Tviler på oppklaring

Advokat John Christian Elden og krimforfatter og eks-politi Jørn Lier Horst mener svaret i Hagen-saken kan ligge i utlandet. De tviler likevel på om den noen gang blir oppklart.

UENIGE: Advokat John Christian Elden og krimforfatter og eks-politi Jørn Lier Horst har ulikt syn på den siste utviklingen i Hagen-saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 19 måneder har politiet forsøkt å løse en av Norges største krimgåter gjennom tidene. Anne Elisabeth Hagens nærmest sporløse forsvinning har krevd enorme ressurser.

Da en pågripelse endelig fant sted, holdt ikke bevisene en gang til å få ektemann og milliardær Tom Hagen varetektsfengslet i fire uker. Borgarting lagmannsrett konstaterte at det ikke var grunnlag for skjellig grunn til mistanke.

Flere profilerte advokater gikk ut og kritiserte pågripelsen av den nå drapssiktede 70-åringen. En dramatisk arrestasjon med tungt bevæpnet politi mens Hagen var på vei til jobb.

Ti dager etter sperret de fleste øynene opp, da det kom fram at Hagen ble løslatt.

Det mange hadde trodd var et gjennombrudd i saken, har så langt vist seg å ikke føre noen vei. Sakens aller største spørsmål står dermed fortsatt ubesvart:

Hvem sto bak bortføringen eller drapet på Anne-Elisabeth Hagen?

Og får vi noen gang svar på hva som egentlig skjedde i Sloraveien 4 i Lørenskog den 31. oktober i 2018?

Profitt eller drap

En av Norges mest profilerte advokater, John Christian Elden, og suksessforfatter og tidligere etterforskningsleder, Jørn Lier Horst, er samstemte. Ingen av dem har tro på at en oppklaring av Hagen-saken noen gang vil finne sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer