Elden om MDG-politiker: -Ingen grunn til å trekke seg på grunn av 0,5 gram hasj

Advokat og Høyre-politiker John Christian Elden mener politikken bør gjenspeile samfunnet.

- BØR BLI SITTENDE: Advokat og Høyre-politiker John Christian Elden mener politikken skal gjenspeile samfunnet, og at MDG-politikeren bør få betale boten sin og gå videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- BØR BLI SITTENDE: Advokat og Høyre-politiker John Christian Elden mener politikken skal gjenspeile samfunnet, og at MDG-politikeren bør få betale boten sin og gå videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er selvsagt ingen grunn til å trekke seg fra lokalpolitikken på grunn av 0,5 gram hasj, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Elden er advokat og partner i Advokatfirmaet Elden, i tillegg til å være vararepresentant for Høyre på Stortinget.

Han var kjapt ute på twitter etter at det ble kjent at en MDG-listetopp og kommunestyrerepresentant trakk seg fra alle verv etter å ha blitt tatt med 0,5 gram marihuana.

«Hold deg i kommunestyret du. 0,5 gram hasj tvinger deg neppe ut!», skrev Elden.

Overfor Dagbladet utdyper Elden hvorfor han mener MDG-politikeren kunne ha fortsatt.

- Politikken skal gjenspeile samfunnet. Vedkommende får betale boten sin og gå videre, sier Elden.

- Beklager på det sterkeste Styret i kommunestyrerepresentantens lokallag ble i dag blitt informert av den siktede at vedkommende trekker seg fra alle verv i partiet, og vil søke om fritak fra kommunestyret.

- Vår kommunestyrerepresentant beklager sterkt det som har skjedd, og angrer på det vedkommende har gjort, sa MDGs partisekretær Lars Gaupset til Dagbladet tidligere i kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.