Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elden om MDG-politiker: -Ingen grunn til å trekke seg på grunn av 0,5 gram hasj

Advokat og Høyre-politiker John Christian Elden mener politikken bør gjenspeile samfunnet.

- BØR BLI SITTENDE: Advokat og Høyre-politiker John Christian Elden mener politikken skal gjenspeile samfunnet, og at MDG-politikeren bør få betale boten sin og gå videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- BØR BLI SITTENDE: Advokat og Høyre-politiker John Christian Elden mener politikken skal gjenspeile samfunnet, og at MDG-politikeren bør få betale boten sin og gå videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er selvsagt ingen grunn til å trekke seg fra lokalpolitikken på grunn av 0,5 gram hasj, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Elden er advokat og partner i Advokatfirmaet Elden, i tillegg til å være vararepresentant for Høyre på Stortinget.

Han var kjapt ute på twitter etter at det ble kjent at en MDG-listetopp og kommunestyrerepresentant trakk seg fra alle verv etter å ha blitt tatt med 0,5 gram marihuana.

«Hold deg i kommunestyret du. 0,5 gram hasj tvinger deg neppe ut!», skrev Elden.

Overfor Dagbladet utdyper Elden hvorfor han mener MDG-politikeren kunne ha fortsatt.

- Politikken skal gjenspeile samfunnet. Vedkommende får betale boten sin og gå videre, sier Elden.

- Beklager på det sterkeste Styret i kommunestyrerepresentantens lokallag ble i dag blitt informert av den siktede at vedkommende trekker seg fra alle verv i partiet, og vil søke om fritak fra kommunestyret.

- Vår kommunestyrerepresentant beklager sterkt det som har skjedd, og angrer på det vedkommende har gjort, sa MDGs partisekretær Lars Gaupset til Dagbladet tidligere i kveld.

- Hvor problematisk er dette for partiet?

- Det er en alvorlig sak at en av våre kommunestyrerepresentanter bryter loven. Det tar vi på det største alvor. Vårt hensyn er å ivareta interessene til partiet og tilliten velgerne har gitt oss, men også å ivareta interessene til en person som befinner seg i en veldig vanskelig situasjon, sa Gaupset.

Vil utrede legalisering I MDGs partiprogram ønsker partiet å utrede legalisering av marihuana:

«19. Utrede offentlig kontrollert produksjon og omsetning av cannabis og starte et forsøksprosjekt med strengt regulert legalt salg av cannabis/marihuana»

Gaupset mener denne saken ikke har noe som helst å gjøre med formuleringen i partiprogrammet.

- Dette handler om at en av våre har begått et lovbrudd, og det har ingen relevans hva som står i et partiprogram. Våre folkevalgte må forholde seg til norsk lov, svarer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!