Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Elden opptrer sårende overfor oss

Datteren til den drepte tobarnsmoren Inger Lise Bakken (40) reagerer kraftig på uttalelsene til John Christian Elden i Tabloid i går.

OFFER: Inger Lise Bakken ble drept med gift for ti år siden. Hun led med store smerter i åtte måneder før hun døde. Tilbake sitter to døtre som nå er 20 og 23 år. Foto: Privat
OFFER: Inger Lise Bakken ble drept med gift for ti år siden. Hun led med store smerter i åtte måneder før hun døde. Tilbake sitter to døtre som nå er 20 og 23 år. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Giftdrepte Inger Lise Bakkens eldste datter (23) fulgte med på TV2-programmet Tabloid i går, hvor morens drapsmann, Terje Wiik, var tema.

Wiik unnlot å vende tilbake til Ila fengsel etter endt permisjon i forrige uke, og ble innhentet av politiet i går ettermiddag da han returnerte til Norge etter å ha besøkt Menneskerettighets- domstolen i Strasbourg.

- Ikke gjentakelsesfare
På Tabloid i går uttalte hans forsvarer, John Christian Elden, blant annet at Terje Wiiks oppførsel mens han var på rømmen tyder på at gjentakelsesfaren for nytt drap ikke er tilstede.

Elden påpekte også at Wiik ikke kan anses som farlig ettersom han ikke ble dømt til forvaring og at Ila fengsel gikk med på en åpnere soningsform for Wiik, men at det var Kriminalomsorgen som stoppet dette.

- Opptrer som psykolog og advokat
- Det er veldig overraskende at Elden opptrer som psykolog i tillegg til advokat i forhold til å uttale seg om hvor farlig Terje Wiik er. Jeg føler at han har bagatallisert det hele. Det er veldig sårende for oss som har vært redd i denne tiden mens Wiik har vært på frifot, sier Inger Lise Bakkens datter (23) til Dagbladet.
- Det er ikke Eldens oppgave å uttale seg om hvor farlig eller ikke farlig Wiik er, mener 23-åringen.

Terje Wiik var kjæreste med moren hennes i flere år og var jevnlig hjemme hos dem, derfor kjente Inger Lises datter ham godt.

- Kald person
- Jeg kom aldri godt overens med ham. Han var en kald person, sier hun til Dagbladet.

FORSVARER: Advokat John Christian Elden forsvarer Terje Wiik. Han forteller Dagbladet at det er hans plikt å uttale seg om klientenes gjentakelsesfare for å begå nye lovbrudd.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
FORSVARER: Advokat John Christian Elden forsvarer Terje Wiik. Han forteller Dagbladet at det er hans plikt å uttale seg om klientenes gjentakelsesfare for å begå nye lovbrudd. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Hun var bare tolv år da moren døde. I dagens Dagbladet forteller hun om smertehelvete som moren gjennomgikk i månedene hun var forgiftet.

Rundt ni måneder før hun døde, gjorde Inger Lise det slutt med kjæresten Terje Wiik. Bakgrunnen for at han forgiftet henne, skal ha vært at han ville hun skulle miste håret slik at hun ikke skulle være så attraktiv for andre menn.

Den utløsende faktoren for ham skal ha vært da Inger Lise Bakken bestilte sydentur med en venninne, men ingen billett til ham.

- Wiik spurte meg hvor mamma var
- Etter at det ble slutt mellom mamma og Wiik, ringte han flere ganger hjem til meg mens jeg var alene hjemme. Han spurte meg ut om hvor mamma var, forteller datteren.

Elden: Min plikt å uttale meg
Terje Wiiks forsvarer, John Christian Elden, uttaler at han skjønner det er vanskelig for pårørende i en slik situasjon å ha
oversikt over rettssystemet.

GIFTDRAPSDØMT: Terje Wiik (61) ble dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin eks-kjæreste Inger Lise Bakken med gift. Foto: Privat
GIFTDRAPSDØMT: Terje Wiik (61) ble dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin eks-kjæreste Inger Lise Bakken med gift. Foto: Privat Vis mer

- I Norge er det slik at det ikke er psykolgoger, men rettsvesenet som skal vurdere gjentagelsesfare som et ledd i vurderingen av hvilken straff som skal ilegges. Det er advokatenes, aktors og dommerens plikt å uttale seg om dette, sier Elden til Dagbladet.

- I denne saken slipper jeg imidlertid å mene noe om dette, og det var for meg tilstrekkelig å vise til at Høyesterett i 2005 ikke fant grunnlag for forvaring. Dessuten at Ila fengsel helt fra 2007 har uttalt at de ikke anser ham som farlig eller ser gjentagelsesfare, og derfor har foreslått at han overføres åpen soning, sier Elden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling