Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elden: Politiet må virkelig skjerpe seg

Forsvarer John Christian Elden raser etter at hans klient ble pågrepet etter et Dagblad-intervju. Mannen selv forstår ikke hvorfor det skjedde.

BLE PÅGREPET: Det var dette bildet som fikk politiet i Nord-Trøndelag til å pågripe den 48-årige mannen som har besøksforbud på denne kirkegården i Trondheim. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD/Dagbladet
BLE PÅGREPET: Det var dette bildet som fikk politiet i Nord-Trøndelag til å pågripe den 48-årige mannen som har besøksforbud på denne kirkegården i Trondheim. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Den 48-årige mannen fra Steinkjer som er tiltalt for å ha kuttet opp kjæresten i underlivet, ble klokken 14 i dag pågrepet i sitt hjem av politiet etter å ha stilt opp på intervju for Dagbladet.

Hadde besøksforbud
I forbindelse med intervjuet som du kan lese her, ble 48-åringen fotografert utenfor Lademoen kirkegård hvor den døde kjæresten Aud Jorun Rønning (31) ligger begravet.

48-åringen er ilagt besøksforbud på kirkegården. I over to år var han tiltalt for å ha drept henne, men denne tiltalen er frafalt. Han nekter straffskyld.

- Må skjerpe seg
Hans forsvarer, John Christian Elden, omtaler pågripelsen som idiotisk.

- Min klient har i respekt for de andre pårørende ikke gått inn på gravlunden selv om loven ikke åpner for forbud mot å befinne seg på en gravlund. Her bør virkelig politiet skjerpe seg, skriver Elden i en sms til Dagbladet.

Han har forstått det slik at politiet hadde misforstått og trodde han var ved graven.

- Det er meningsløst og neppe i samsvar med loven å forby en uskyldig pårørende å besøke en grav. Staks forbudet forsvinner, vil han legge blomster på graven som alle andre pårørende pleier å gjøre, skriver Elden.

Satt en time i avhør
48-åring selv er også opprørt over å ha blitt pågrepet.

- Nå er det snart tre år siden hendelsen og politiet må begynne å tenke litt. Det er helt sykt at jeg ble pågrepet. Jeg måtte sitte en hel time i avhør. De spurte om jeg hadde brutt besøksforbudet, sier 48-åringen til Dagbladet.

Han presiserer at han ikke gikk inn på selve kirkegården, men kun befant seg utenfor gjerdet.

- Jeg dro hjemmover før Dagbladets fotograf, for han måtte pakke sammen utstyret. Han så at jeg ikke gikk inn på selve kirkegården, sier mannen.

Er sluppet løs
- Dette er klart brudd på besøksforbudet og han blir pågrepet i dag, sier politiadvokat Kåre Svepstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisa tidligere i dag.

Jourhavende jurist Silje Valstad i Nord-Trøndelag politidistrikt sier til Dagbladet at 48-åringen nå er sluppet løs. Hun kjenner ikke til hva som er kommet fram i avhør.

- Han fikk besøksforbud fordi de pårørende besøker kirkegården hver dag. De skal kunne gå til graven uten å møte den tiltalte. Dette står i kjennelsen. I og med at han var avbildet utenfor kirkegården, var det grunnlag for å bringe ham inn for å høre hva som egentlig har skjedd, sier Valstad.

Familien opprørt
Mor til Aud Jorun, Aslaug Hjertø Ivangen fra Trondheim, sier til Dagbladet at det er et hån mot henne og hele hennes familie at den tiltalte 48-åringen står og ser utover kirkegården.

- Hele familien er opprørt. Vi tror ingenting på at han bare stod utenfor porten, sier Hjertø Ivangen.

Hun påpeker at hun var på kirkegårde og besøkte datterens grav dagen før 48-åringen var der.

- For oss hadde det vært forfordelig å møte på ham der, så jeg synes det er flott at han nå er pågrepet av politiet, sier Hjertø Ivangen.

OPPGITT: Forsvarer John Christian Elden skjønner ikke hvorfor politiet pågrep hans klient i dag. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD/Dagbladet
OPPGITT: Forsvarer John Christian Elden skjønner ikke hvorfor politiet pågrep hans klient i dag. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media