Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jensen-saken

Elden til angrep på Cappelens forklaring: - Han husker ikke sine egne løgner

- Ikke belegg for å si noe slikt, sier forsvarer Kaja de Vibe Malling.

LØGNER: Eirik Jensen sin forsvarer, John Christian Elden, mener Cappelen ikke husker opplysninger som han tidligere har gitt, og at han derfor stadig kommer med ny informasjon. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjermund Cappelen har denne uka forklart seg i tre fulle dager for Borgarting lagmannsrett. Hasjbaronen har stått på sitt om at den tidligere politioverbetjenten Eirik Jensen fikk 500 kroner per kilo hasj importert.

Egentlig skulle ikke Cappelen begynt sin forklaring før 20. september, men en dramatisk vending på tirsdag førte til at Bærums-mannen allerede nå måtte svare for seg i retten. Eirik Jensen nektet nemlig å svare på spørsmål fra Spesialenheten før Cappelens forklaring.

Slik ble det også - til Cappelen og hans forsvareres store frustrasjon.

STÅR PÅ SITT: Forsvarer Kaja de Vibe Malling reagerer på John Christian Eldens utsagn, og sier hennes klient Gjermund Cappelen hele tida har vært den samme. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

- Spekulerer og gjetter

Jensens team har fryktet at Cappelen ville tilpasse sin forklaring, og mente Jensen ikke kunne svare før han hadde hørt anklagene fra Cappelen. Elden mener fortsatt at Bærums-mannen, som har anket straffeutmålingen på 15 års fengsel, tilpasser sin forklaring.

- Det kommer stadig nye påstander om hvordan han skal tolke disse meldingene mellom han og Jensen. Han sa til dommeren at her spekulerer han og gjetter ut fra meldingene og ikke husker alt som har skjedd. Denne gangen er dette halvparten av en leveranse, mens i tingretten var forklaringen annerledes, sier Elden til Dagbladet.

Konkret handlet dette om en SMS fra Eirik Jensen til Cappelen om at «Hei. av 100 påmeldte møtte bare 90 …?»

Meldingene er sendt etter et møte samme dag mellom Cappelen og Jensen, og to dager etter at Cappelen mottok en last på 400 kilo hasj.

Løgner

Cappelen forklarte i tingretten at han på dette møtet mente å gi Jensen 100 000 kroner, men at Jensen i meldingen tydeligvis mener å ha fått 90 000.

ANKESAKEN: Reporter Trym Mogen kommentator Martine Aurdal gir siste oppdatering i ankesaken til Gjermund Cappelen og Eirik Jensen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

I retten fredag ga han imidlertid en detalj han ikke har kommet med før. Nemlig at Jensen egentlig skulle få det dobbelte - altså 200 000 kroner. Det er i så fall i tråd med den overordnede forklaringen om 500 kroner per kilo.

- Han husker ikke sine egne løgner fra forrige runde, og derfor kommer med nye versjoner denne gangen, så får vi se hvordan det ender til slutt, sier Elden til Dagbladet.

Reagerer

Cappelens forsvarer, Kaja de Vibe Malling, reagerer på påstanden.

- Det er ikke noe dekning for å si det. Her har forklaringen vært den samme hele tida, og det tror jeg Elden også er klar over, sier hun til Dagbladet.

- Det er ikke noe endring i det hele tatt. Cappelen har sagt hele tida at Jensen skulle få 500 per kilo. Han viser til at 100 000 er halvparten. Meldingen viser til en betaling på 100 000, og Cappelen utdyper i lagmannsretten at dette er halvparten.

Denne uka har lagmannsretten fått et inngående innblikk i Gjermund Cappelens liv som Norges hasjkonge. Bærums-mannen har fortalt om et langt liv preget av rus, kriminalitet og et etter hvert vilt pengeforbruk. Han har også gjentatt sin forklaring om at Jensen hjalp ham i årevis mot betaling. Jensen nekter all straffskyld.

- Jeg har levd helt på en annen planet, det har hatt store kostnader for mine nærmeste, sa Gjermund Cappelen i retten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!