Elden viste til Benedicte-saken

Gamal Hosein er tiltalt for å ha drept kona Gry. Forsvarer, John Christian Elden, viste til Benedicte Maxwell Iversen-saken da rettssaken mot Hosein startet i Skien og Porsgrunn tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han hevdet at politi og medier raskt kan låse seg i at noe er en kriminalsak, uten at det nødvendigvis er det.

- Jeg viser til forsvinningen til Benedicte Maxwell Iversen. Det ble slått stort opp og referert fra avhør av hennes samboer om uttalelser som var i strid med andre vitneforklaringer. Den saken viste seg å ha en helt annen løsning, sa Elden.

Iversen ble funnet død i Maridalen i Oslo etter å ha vært meldt savnet i tre uker. Politiet mente det ikke forelå noen straffbar handling bak dødsfallet.

Elden hevdet også at saken mot Gamal Hosein ikke har noen tekniske bevis.

- Vi står overfor en sak som kun baserer seg på indisier. Det er en sak uten tekniske bevis og ingen sikker dødsårsak, mente Elden.

Han kom også inn på telefonsamtalen som aktor hevdet var ringt fra Grys mobiltelefon til en venninne i Israel lørdag 13. januar.

- Det er ikke omtvistet at det er en utgående samtale fra Grys mobil, men det er omtvistet om meldingen som er referert til har sammenheng med dette tidspunktet. Etter min mening foreligger det ikke en slik bekreftelse, sa Elden.

Ifølge aktor ble det lagt igjen en beskjed på telefonsvareren til venninnen i Israel. Der skal det ha vært lyder av kamp, og venninnen har tidligere hevdet å ha hørt Gamals og Grys stemmer på telefonsvarerbeskjeden.

Elden tok også fatt i aktors beskrivelse av likhundsøkene.

- Det blir en tvist om ord. Hva er en markering og hva er ikke en markering, spurte Elden.

(NTB)

GRY HOSEIN: Gry (28) forsvant 13. januar i fjor og ble funnet død i Skienselva 6. mars samme år.
BENEDICTE MAXWELL IVERSEN: 28-åringen ble meldt savnet 1. april, og funnet død for en uke siden.