Eldre alkoholikere blir heroinmisbrukere

Eldre alkoholikere med dårlig råd supplerer misbruket med heroin. Den mer langvarige heroinrusen er billigere for misbrukerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette ser vi stadig oftere i Oslo. Vanligvis kommer Bergen etter, sier Per Erik Johnsen, konsulent ved Strax-huset i Bergen, til Bergens Tidende.

Ifølge avisa er det mye som tyder på at de aller eldste overdoseofrene i Bergen i vår var alkoholikere som brukte heroin. Kombinasjonen alkohol og heroin er ofte årsaken til dødsfall, ifølge Johnsen.

Leder for fagrådet innen Rusvernet i Norge, Erling Pedersen, peker på en annen tendens:

- De siste par årene har misbruket i større grad flyttet bort fra det offentlige rom. Nå hentes flere overdoseoffer fra leiligheter rundt i byen. I Oslo dør det like mange på vestkanten som på østkanten, sier Pedersen til Bergens Tidende.

I Bergen frykter man en økning av overdosedødsfall i sommer, etter at det ble klart at behandlingsinstitusjonen Hjellestadklinikken holder stengt i sommer. Klinikken har ikke råd til å holde åpent i fellesferien, og de narkomane som er midt i et behandlingsopplegg sendes derfor på gata, ifølge BA.

- Det blir flere narkomane i gatene i sommer, og vi frykter at enda flere kommer til å dø av overdoser, sier leder i fylkesavdelingen av Landsforeningen mot stoffmisbruk (LMS) Karin Sypriansen, til BA.