Kriterier: Advokatene Geir J. Kruge og Camilla Schøyen Borgen mener det er viktig at også eldre ansattes kompetanse blir skikkelig vektlagt når det skal nedbemannes. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / Finansavisen
Kriterier: Advokatene Geir J. Kruge og Camilla Schøyen Borgen mener det er viktig at også eldre ansattes kompetanse blir skikkelig vektlagt når det skal nedbemannes. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / FinansavisenVis mer

Eldre arbeidstakere presses ut

Advokat Geir J. Kruge ser en økt tendens til at det er de eldre arbeidstagerne som blir presset ut når det skal nedbemannes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sommeren 2015 ble Arbeidsmiljøloven endret, slik at arbeidstakere nå har rett til å sitte i sin stilling til fylte 72 år, mot tidligere 70 år.

Geir J.Kruge og Camilla Schøyen Borgen, begge advokater og partnere i Bull & Co Advokatfirma, opplever imidlertid nå at lovendringen faktisk har ført til tøffere forhold for mange eldre arbeidstakere, skriver Finansavisen.

- Vi synes vi ser en økende tendens til at eldre arbeidstakere møter utfordringer i arbeidslivet, ved at de opplever å bli overflødiggjort ved omstrukturereringer eller i ned­bemanningsprosesser, sier Kruge til avisen.

Pensjon Kruge forteller til Finansavisen at de i senere tid har hatt flere saker der ansatte på pluss minus seksti år ser ut til å bli direkte plukket ut.

- Noen ganger kan det være gode grunner til at enkeltpersoner velges ut, men man kan også få inntrykk av at dette er et mønster basert på alder i en del situasjoner. Man kan i en del saker få inntrykk av at det er en stor avstand mellom intensjonen ved lovendringen og de fagre politiske målsetningene sett i forhold til de praktiske handlingene ute i bedriftene, sier han.

Han påpeker at det spesielle disse sakene er at det her dreier seg om arbeidstakere med arbeidserfaring på i mange tilfelle over 30 år, og som står på terskelen til å motta eventuelle pensjonsordninger.

- De stilles derfor i en utfordrende situasjon i forhold til fremtiden med tanke på slike ordninger, sier Kruge, og viser til at det omtrent samtidig med endringene i Arbeidsmiljøloven, også ble innført nye regler for opparbeidelse av pensjonsrettigheter, som innebærer at man frem til 75 år kan jobbe for å øke sin pensjon, sier Kruge til avisen.

Kompetanse Dersom en bedrift må nedbemanne skal bedriften vurdere de ansatte opp mot de saklige utvelgelseskriteriene som er valgt i prosessen.

- Å vektlegge kompetanse er et relevant og saklig kriterium, men da er det viktig at kompetansen de eldre arbeidstakere sitter på også blir vektlagt. Det blir for enkelt å vektlegge omstillingsevne og anta at eldre arbeidstakere ikke kan omstille seg, sier Kruge.

- Den kompetanse mange eldre arbeidstakere har opparbeidet kan i mange tilfelle være en ressurs som flere virksomheter i langt større grad enn det som ofte synes å være tilfelle burde gjøre bruk av, påpeker advokaten overfor Finansavisen.

Flere nyheter: Da har du krav på ekstra feriepenger
Toppledere jobber to timer mer - hver dag
Mannlige ledere er også "flinke piker"