Eldre ektepar drept i Sandnes

SANDNES (NTB): Ekteparet Astrid Margrethe Gundersen og hennes mann David Gundersen ble drept i sitt hjem i Sandnes ved i natt. En 39 år gammel mann og nabo er pågrepet og siktet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 78 år gamle mannen og hans 69 år gamle kone lå trolig og sov, da drapsmannen brøt seg inn i huset. Pressetalsmann Henry Tendenes ved Rogaland politidistrikt sier at paret ble drept med et farlig redskap, trolig en øks. Motivet for drapet var i dag uklart.

Mannen som er siktet for drapet, var nabo og bekjent av det drepte paret. Ifølge politiet var han også pasient ved et psykiatrisk dagsenter, og han vil derfor bli undersøkt av lege før avhørene starter.

Kom for sent

Politiet rykket ut etter at naboer hadde varslet om husbråk. Kort tid etter at de drepte ble funnet, banket politiet på døra til naboen.

- Da vi kom for å pågripe mannen var han oppe, og virket helt rolig. Han gjorde heller ikke motstand under pågripelsen, sier Tendenes.

Politiet i Sandnes får teknisk bistand fra Kriminalpolitisentral en i Oslo i dag.

Var nabo

39-åringen bodde hjemme hos sine foreldre og var nabo og bekjent av det drepte paret. Ifølge politiet var mannen pasient ved et psykiatrisk dagsenter. Etter pågripelsen skadet mannen seg selv og er nå innlagt på sykehus.

- Det er utelukket å avhøre ham i løpet av helgen, sier politiinspektør Ingrid Tjørhom. Det er også usikkert når mannen kan framstilles for forhørsretten for eventuell varetektsfengsling.

Naboer i sjokk

På Skeiene i Sandnes er beboerne preget av tragedien. I formiddag lå området folketomt. Bare noen få biler passerte politisperringene.

- Det er jo et sjokk, sier Sverre Sivertsen. Tidlig i morges var han uvitende om hva som hadde skjedd i huset like nedenfor boligen sin.

- Det er ikke så mye å si. Dette er et etablert naboskap hvor alle kjenner alle, sier Sivertsen.(NTB)

NOK ET DRAP: 39-åringen som er siktet for drapet på det eldre ekteparet i Sandnes var pasient på et psykiatrisk dagsenter i området.