Eldre ektepar evakuert fra verandaen - vannet sto oppover støvlene

Storflommen i Indre Troms ble dramatisk i går.

STORFLOM: Det ble dramatisk i går da ekteparet Bjerknes måtte heises opp fra verandaen på gården i Kirkesdalen i Indre Troms. Bjerknes-gården er det hvite huset i bakgrunnen. Foto: Heidi Bjerknes
STORFLOM: Det ble dramatisk i går da ekteparet Bjerknes måtte heises opp fra verandaen på gården i Kirkesdalen i Indre Troms. Bjerknes-gården er det hvite huset i bakgrunnen. Foto: Heidi Bjerknes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Ellen (72) og Sverre Bjerknes (80) ble evakuert fra gården i Kirkesdalen i Indre Troms midt på dagen i går, flommet vannet rundt huset og opp på verandaen, der det eldre ekteparet sto og ventet.

- Vannet nådde oss godt opp på støvlene, sier Ellen Bjerknes.

Jordras har tatt med seg veiene inn til dalen, og innbyggerne er fremdeles isolerte.

-Trasig Gården ble satt fullstendig under vann, og både hus og jorder har blitt påført store ødeleggelser. Ekteparet Bjerknes er i godt behold, men synes ødeleggelsene i dalen er et trist syn.

- Dette er trasig. Fryktelig mye er ødelagt. Men innbyggerne her har klart seg, og det er jo tross alt det viktigste, sier hun.

Ekteparet tar situasjonen med fatning, men er overrasket over ødeleggelsene. 80 år gamle Sverre Bjerknes kan ikke huske at dalen har vært rammet så stor flom før.

Vannet sto 30 centimeter oppover veggene i stua, og kjelleren er fremdeles full av vann. Heidi Bjerknes er datter av Ellen og Sverre, og tok bilder fra lufta av den oversvømte gården fra i går ettermiddag.

- Jordene her i dalen er oversvømt, og avlingene er borte, sier hun. Veier er ødelagt, og over hele dalen ligger det et ti centimeter tykt gjørmelag. Det blir litt av en opprydningsjobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer