Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BRUTALT RAN:

Eldre ektepar slått, bundet fast og brutalt ranet i hjemmet sitt

Forsvarsløst ektepar i 70 åra ble angrepet med kniv og bundet fast. Politiet jakter etter tre menn.

PÅ JAKT: I går kveld angrep tre maskerte menn et forsvarsløst ektepar i hjemmet deres. Det eldre ekteparet ble brutalt slått og bundet, og politiet ser alvorlig på saken. I hele natt foretok i søk etter spor. Foto: Peder Gjersøe 
PÅ JAKT: I går kveld angrep tre maskerte menn et forsvarsløst ektepar i hjemmet deres. Det eldre ekteparet ble brutalt slått og bundet, og politiet ser alvorlig på saken. I hele natt foretok i søk etter spor. Foto: Peder Gjersøe  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt klokka 23 i går kveld fikk politiet i Vestfold beskjed om et brutalt hjemmeran nær Bliksekilen i Tønsberg. Et forsvarsløst ektepar, hvor mannen satt i rullestol og er avhengig av pustemaskin for å overleve, fikk tre maskerte menn på døra. De hadde også med seg kniv.

- Ekteparet ble funnet av en nabo, som hørte rop om hjelp i 23-tida. De gikk inn og fant det eldre ekteparet blodige og bundet, forteller operasjonsleder Per Andreassen til Dagbladet.

Fysisk vold og trusler

Mennene snakket engelsk seg i mellom, men mye tyder på at engelsk ikke er deres morsmål.

- Ekteparet ble både utsatt for fysisk vold og truet med kniv. Han ble slått i ansiktet, mens hun ble slått flere steder på kroppen, sa operasjonsleder Kjetil Indahl i Sør-Øst politidistrikt til Aftenposten.

De mørkkledde, maskerte ranerne rotet rundt i huset etter overfallet. Hva de fikk med seg, vil politiet foreløpig ikke si.

På sykehus

Kona i huset er nå kjørt til sykehuset, mens mannen fikk behandling i hjemmet og er der nå.

- Vi ser veldig alvorlig på dette. At et eldre ektepar blir utsatt for denne typen ran. Det er ganske brutalt, forteller Andreassen videre til Dagbladet.

Politiet i Tønsberg har en rekke patruljer ute. De tar også rundspørringer hos naboer, i tillegg til tekniske undersøkelse på åstedet og området rundt. Ekteparet vil også bli avhørt igjen.

I hele natt jobbet politiet med sporsikring og søk etter de ukjente gjerningsmennene.

Ber om hjelp

- Vi er veldig interessert i om folk i området har hørt noe i forbindelse med ranet. Enten før eller i etterkant. Overfallet skjedde rundt en time før naboen hørte rop om hjelp, i 22-tida, forteller Andreassen.

Siden mennene var maskert, har ikke politiet fått noe godt signalement, annet enn at en av de tre mennene var en god del høyere og større enn de to andre.

- Jeg har foreløpig ikke oversikt om et slikt har skjedd tidligere. I hvert fall ikke i nylig tid, sier Andreassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!