- Eldre får ikke det samme helsetilbudet som andre

Bjarne Håkon Hanssen (Ap) innrømmer at eldre ikke får den samme omsorgen som resten av befolkningen.

MÅ STYRKE: - Vi må styrke rettstilstanden innenfor eldreomsorgen, slik at vi sikrer de eldre enn bedre omsorg, sier Bjarne Håkon Hanssen til Dagbladet. Foto: HENNING LILLEGÅRD
MÅ STYRKE: - Vi må styrke rettstilstanden innenfor eldreomsorgen, slik at vi sikrer de eldre enn bedre omsorg, sier Bjarne Håkon Hanssen til Dagbladet. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Eldre får ikke det samme helsetilbudet som andre. Dette er en formidabel utfordring, sier helse- og omsorgsminister, Bjarne Håkon Hanssen, til Dagbladet. Han lover nå bot og bedring.

Det var i dag Dagbladet kunne fortelle historien om sykepleier Heidi Sjøwall som har ansvaret for 153 pleietregende pasienter når hun har nattvakt. Dette er ikke unikt. Torsdag kunne Dagbladet avsløre at en ny rapport viser at det er kronisk underbemanning av fagpersonell ved flere norske sykehjem. Det viser stikkprøver, som er utført av analysebyrået Econ på oppdrag av Norsk Sykepleierforbund.

- Uakseptabelt- Dette er selvfølgelig helt uakseptabelt, sier helseministeren. Han ønsker nå å styrke de eldres rettsstilling i loververket.

- Vi må styrke rettstilstanden innenfor eldreomsorgen, slik at vi sikrer de eldre enn bedre omsorg, sier Hanssen. Han forstår at eldre som ikke får omsorgen de har krav på er frustrerte.

- Denne saken viser at selv om vi er på rett vei, er vi fortsatt ikke i mål, sier Hanssen. Han mener likevel situasjonen ville vært verre med en annen regjering. Lover flere sykepleiere- Vi er opptatt av å rekruttere flere fagpersoner. Derfor har vi skaffet mer enn 14.000 siden 2005. 80 prosent av dem hadde fagutdanning og over 25 prosent av dem var sykepleiere, sier helseministeren. Han sier at målet er at andelen av fagutdannete skal være enda større blant de 12000 nye årsverkene regjeringen har lovt innen 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer