KIDNAPPET: Det var ved en turiststrand i Lamu i Kenya at kvinnen ble kidnappet. Bildet er fra Manda Island i Kenya. Foto: AP/Manda Bay)
KIDNAPPET: Det var ved en turiststrand i Lamu i Kenya at kvinnen ble kidnappet. Bildet er fra Manda Island i Kenya. Foto: AP/Manda Bay)Vis mer

Eldre fransk kvinne kidnappet i Kenya

Mulige somalske pirater som kidnapper turistene fra turiststrendene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eldre fransk kvinne er bortført av væpnede menn i båt like ved feriestedet Lamu i Kenya. Den kenyanske kystvakten har omringet båten like ved grensa til Somalia, melder NTB.

- To båter fra den kenyanske kystvakten har omringet båten hvor de væpnede mennene og kvinnen befinner seg, sier Kenyas turistminister Najib Balala.

- Men vi frykter at om vi senker båten, så vil kvinnen drukne, sier Balala.

Det franske utenriksdepartementet sier i en pressemelding at den eldre kvinnen i 60-åra har blitt kidnappet av menn som mest sannsynlig er fra Somalia.

Den eldre kvinnen sitter i rullestol, og innbyggere i området sier bortføringen natt til lørdag virket planlagt på forhånd.

- Væpnede folk kom til Manda med båt midt på natten. Den eldre franske kvinnen er godt kjent i området, hun kommer til Manda jevnlig, sier Abu Chaiba fra de lokale myndighetene.

Øya Manda, som er en del av Lamu-halvøya på den kenyanske kysten, huser et luksushotell og er et populært sted for de rike og berømte.

Stedet er ikke langt unna området hvor to briter ble bortført 11. september i år. Ekteparet Judith og David Tebbutt var på ferie nord for Lamu, og var de eneste gjestene ved Kiwayu Safari Village, som ligger bare 40 kilometer fra grensen til det krigsherjede Somalia.

David Tebbutt ble skutt og drept, mens hans kone ble bortført. Hun antas å ha blitt solgt til pirater som holder henne fanget i sentral deler av Somalia.

(NTB)