Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eldre gleder seg til jobben

Arbeidstakere som er over 60 år gleder seg mest til jobb, viser ny undersøkelse. Graham Webb (60) er så glad i å jobbe at han må holdes igjen av sjefen.

GLEDER SEG:  Graham Webb (60) trives så godt på byggevarehuset Bauhaus i Lier at han vil jobbe så lenge han kan. En ny undersøkelse viser at det er arbeidstakere på 60 år og eldre som gleder seg mest til å gå på jobb. I bakgrunnen kollega Thomas Dahl (19). Foto: Henning Lillegård
GLEDER SEG: Graham Webb (60) trives så godt på byggevarehuset Bauhaus i Lier at han vil jobbe så lenge han kan. En ny undersøkelse viser at det er arbeidstakere på 60 år og eldre som gleder seg mest til å gå på jobb. I bakgrunnen kollega Thomas Dahl (19). Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Trodde du at eldre arbeidstakere bare gikk og ventet på pensjonsalder? En fersk undersøkelse utført av Synovate for Senter for seniorpolitikk tyder på noe annet.

Hele 79 prosent av arbeidstakere som er 60 år og eldre oppgir at de gleder seg til å gå på jobb. Eldre arbeidstakere er mye mer positive enn yngre kolleger. Blant arbeidstakere under 30 år er det bare 56 prosent som gleder seg til jobb.

Må holdes igjen
Bak malingdisken på Bauhaus i Lier finner vi en av dem som ser fram til jobben nesten hver eneste dag.

—Sjefen har faktisk sagt til meg at jeg må passe på at jeg ikke jobber for mye slik at jeg blir utslitt, sier Graham Webb (60).
Han er ikke overrasket over resultatet i undersøkelsen.

—Vi er 10-12 stykker her som er over 60, og jeg tror alle er glade for å ha noe å gjøre. Hva annet skulle vi gjort? lurer han.

Selvtillit
Webb har alltid likt å arbeide, men mener økt erfaring har betydning for trivselen.

—Med årene blir du tryggere på deg selv. Jeg er trygg på at jeg kan tingene mine og vet hva jeg snakker om. Når man er nyere i arbeidslivet så er mye man må lære, og da kan det være mer stress, tror han.

Den ferske undersøkelsen gir ham støtte i at eldre arbeidstakere har større følelse av mestring.

63 prosent av de spurte på 60 år eller eldre sier de mestrer arbeidsoppgavene meget godt. Gjennomsnittet ligger på 53 prosent. Lavest også her ligger arbeidstakere under 30 år.

—Undersøkelsen slår hull på myten om at motivasjonen går ned parallelt med antall år i arbeidslivet, sier direktør Åsmund Lunde i Senter for seniorpolitikk. Han mener dette er tall som viser at det er lønnsomt å satse på eldre.

—Ikke så ille
Thomas Dahl (19) og Stian Bringaker (19) trives godt på jobb, selv om de tilhører mindre arbeidsglade kategorien.
—Det er ikke så ille å jobbe, mener Bringaker.

—Jeg tror kanskje at forskjellen skyldes at vi unge har så mye annet vi også gjerne ville gjort, sier Dahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling