Eldre kvinne evakuert på grunn av flom i Hedmark

Vannstanden i Glomma har steget med over én meter på få dager, og i Trysilelva har vannføringen passert merket for femårsflom. En eldre kvinne er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

82 år gamle Tora Nerberg ble onsdag evakuert fra gården sin som ligger ved Trysilelva. Adkomstveien til gården står nå under vann. Nerberg er midlertidig bosatt på et eldrehjem i Trysil kommune.

– Det er ikke noe morsomt å måtte flytte. Jeg har kjøpt meg vadere og staver slik at jeg kunne gå over selv om det var litt vann, men nå er det for mye, sier 82-åringen til NRK.

Onsdag formiddag ble E16 er stengt mellom Kongsvinger og Masterud som følge av flom. Omkjøring er skiltet, melder Vegtrafikksentralen øst.

– Stille før flommen

Onsdag kveld er E16 fremdeles stengt og kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, Per Kollstad sier at de forbereder seg på en eskalering av situasjonen.

– Det er stille før flommen. Vi forbereder oss på at vannet skal stige, sier Kollstad til NTB.

Det ventes nedbør i østlandsområdet torsdag og fredag, men det er foreløpig usikkert både nøyaktig hvor og hvor mye. Den videre flomutviklingen vil bli avhengig av dette

Torsdag ettermiddag er det varslet om økt jord-, sørpe- og flomskredfare og varslingsnivået er oppjustert til oransje nivå – nivå tre av fire. Spesielt bratte dalfører i Gudbrandsdalen, Begnadalen og Hallingdal er utsatt. Det fryktes at bebyggelse, vei og jernbane kan bli rammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer