Eldre kvinne hadde 11 svaner i leiligheten

Elektriker kjente merkelig lukt i Stockholm sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Atskillig søtere enn kvelerslanger i toalettet og øgler i gardinen, men likevel. Politiet gjorde store øyne da de gikk til aksjon mot en leilighet på Kungsholmen i den svenske hovedstaden i går: Hele 11 knoppsvaner trippet rundt i boligen.

- De var i god vigør og virket som om de har blitt tatt gått hånd om, sier Björn Engström i stockholmspolitiet til Expressen.se.

De elegante men malplasserte fuglene ble oppdaget da en elektriker kjente en underlig lukt fra leiligheten. Han ringte på uten å få svar, og da ingen åpnet kikket den bekymrede arbeideren inn brevsprekken.

- Da så han noen av svanene som spaserte rundt. Det er virkelig en bedrift å lykkes med å fostre 11 store svaner. De er jo ikke akkurat fredfulle dyr, bemerker politimannen.

Da politiet tok seg inn i leiligheten, så de at det var satt fram mat og vann til fuglene, og loggbøker som beskrev når og hvor hver eneste svane var hentet fra sitt naturlige element. Det er den eldre kvinnen som bor i leiligheten som etter eget utsagn har plukket opp skadde svaner for å hjelpe dem.

- Ved juletider møtte jeg henne på en gangvei ved vannet i Rålamshovparken. Da hadde hun en svane i favnen. Hun sa at hun hadde tatt hånd om massevis av svaner og at hun var vant til det. Men vi tok for gitt at hun skulle ta den til en veterinær, sier en nabo til Aftonbladet.se

Fuglene er nå tatt hånd om av byens vilt- og skadedyrsgruppe, og skal slippes ut på et sted uten fire vegger etter å ha blitt undersøkt av veterinær. Det er ikke klarlagt om kvinnen, som har vært i et kort politiavhør, vil bli straffet for den spesielle virksomheten.

FANT 11 SVANER: Uvanlig oppdrag for Stockholmspolitiet. Foto: ULF KARLSSON/Expressen
FANT 11 SVANER: Uvanlig oppdrag for Stockholmspolitiet. Foto: ULF KARLSSON/Expressen Vis mer
Eldre kvinne hadde 11 svaner i leiligheten
SLIPPES NÅ FRI: Svanene skal bare til veterinæren først.