Eldre kvinne omkom i brann i Skien

En eldre kvinne omkom i en brann i en trevilla ved Skien sentrum søndag kveld. 14 personer var samlet i et familieselskap i huset. Brannvakta ble varslet av en trygghetsalarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fikk melding om brannen klokka 21.37, og den første meldingen gikk ut på at det var en mindre brann. Tre minutter senere fikk vi melding om full uttrykning, opplyser politiinspektør Torunn Sæthre ved Skien politistasjon til Dagbladet.

Hun berkefter at brannen ble varslet via en trygghetsalarm.

Kvinnen som omkom i brannen ble funnet inne i huset og forsøkt hentet ut. Brannmannskapene kunne bare konstatere at hun allere de var død.

Huset utbrent

- Det var full fyr i første etasje i trebygningen, og huset er utbrent innvendig, opplyser Sæthre. Hun opplyser at det var et familieselskap i huset da brannen brøt ut. Ingen av de 13 andre som var i huset ble skadet i brannen.

- Brannen ble relativt raskt slokket, og etterforskere vil nå starte arbeidet på brannstedet, sier Sæthre.

Hørte brannalarmen i huset

110-operatør ved brannvakta i Skien, Per Skjærum sier til Dagbladet at han hørte at det gikk en lokal brannalarm i huset da trygghetsalarmen ble utløst. Han fikk ikke kontakt med noen i huset og de rykket ut på mistanke etter at trygghetsalarmen gikk klokka 21.35.