Eldre kvinne skjeller ut soldatene: - Dere djevler må vende tilbake til gud

Får stor oppmerksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen av en eldre kvinnne som skjeller ut det som angivelig er to IS-tilhengere er sett av flere millioner.

Se videoen øverst i saken.

Opptaket skal vise en konfrontasjon mellom en eldre dame og to menn tilhørende terrorgruppen IS i Syria. Kvinnen går bort til bilen, og i løpet av den tre minutter lange videoen gjør hun det klart at hun ser på dem som «djevelen».

- IS er forbannet I klippet sier kvinnen at mennene ikke har guds støtte, og at det de holder på med er «haram», som i arabisktalende land betyr forbudt eller urent.

Hun ber dem flere ganger om å vende tilbake til gud.

- Deres stat (ISIS) er forbannet, sier hun, ifølge tekstingen, før hun begynner å sitere koranen.

Mennene svarer med å gjøre narr av henne, og bryter flere ganger ut i latter.

- Dere ønsker ikke denne slaktingen, dere ønsker heller ikke drapene, sier hun til dem.

- Vi har kommet for å slakte, sier en av mennene tilbake.

Over 100 000 visninger Videoen ble opprinnelig publisert uten teksting på torsdag, ifølge nettsiden Vocativ. Etter dette har den dukket opp flere steder med engelsk teksting.

Originalvideoen har nå over 100 000 visninger på YouTube, mens den samme videoen på Facebook er sett av mer enn to millioner.

Etter litt over tre minutter ender opptaket, og det er ikke kjent hvordan situajsonen utviklet seg videre.

Usikkerhet om soldatenes tilhørighet I de fleste versjonene av videoen, som nå er lastet opp et titalls ganger i ulike kanaler, hevder tittelen at soldatene kvinnen konfronterer er tilhengere av IS. Det er imidlertid ingen som har klart å verifisere disse opplysningene.

Ifølge BBC, som har forsøkt å finne ut både hvor videoen opprinnelig kommer fra, og hvem personene involvert er, er det mulig at mennene tilhører den frie syriske hær - en motstandsgruppe hvis mål er å styrte president al-Assad og det syriske regimet. Men heller ikke BBC har fått bekreftelse på at disse opplysningene er korrekte.

Henrettet 21 fiskere fra Egypt Senest i går offentliggjorde terrorgruppen en ny propagandavideo som viser at de dreper 21 kristne egyptere.

Gruppen skal selv ha uttalt at kidnappingen av de 21 fiskerne ble gjennomført for å hevne muslimske kvinner som har «blitt torturert og drept av den koptiske kirke i Egypt».