Eldre må vente i over to døgn på akuttoperasjon

Oslo universitetssykehus nekter å gi fra seg pasienter til andre sykehus som kan behandle dem raskere.

FOR LANG VENTETID:  Oslo Universitetssykehus får kritikk  fra Riksrevisjonen for brudd på kvalitetskriteriene og for lang ventetid på operasjon. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FOR LANG VENTETID: Oslo Universitetssykehus får kritikk fra Riksrevisjonen for brudd på kvalitetskriteriene og for lang ventetid på operasjon. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten må 18 prosent av pasientene som legges inn akutt med lårhalsbrudd, vente lenger enn to døgn på operasjon ved OUS.

Til sammenligning behandler Diakonhjemmet sykehus 98,6 prosent av sine pasienter med lårhalsbrudd innen fristen på to døgn, og hele 81 prosent blir operert innen 24 timer.

Diakonhjemmet har i lengre tid tilbudt seg å ta ansvar for alle hoftebruddpasienter i Oslo over 65 år. Sykehuset har allerede ansvar for alle slike operasjoner i åtte bydeler, og har kapasitet til å behandle også de resterende hoftebruddene i byen.

- OUS må enten klare å prioritere disse pasientene høyere, eller så burde de gi dem et tilbud hos oss, mener avdelingssjef Arne Refsum ved Kirurgisk avdeling på Diakonhjemmet.

En studie av 245 pasienter ved OUS i fjor viser at det er økt fare for medisinske komplikasjoner for de som har ventet lenger enn 48 timer på operasjon.

Men OUS ønsker likevel ikke å gi fra seg pasientene sine. Heller ikke etter kritikken fra Riksrevisjonen for brudd på kvalitetskriteriene og for lang ventetid på operasjon.

- Vi ønsker å fortsette denne virksomheten. Våre kirurger er flinke og opererer med de mest moderne metodene, noe som er til stor fordel for pasienten, sier Lars Engebretsen, avdelingssjef ved Ortopedisk avdeling på OUS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer