8-ÅRING OMKOM: For litt over to uker siden ble en håndgranat kastet inn i en leilighet på Hisingen, og åtte år gamle Yuusuf Warsame ble drept.
<div></div><div>
Björn Larson Rossvall/NTB Scanpix</div>
8-ÅRING OMKOM: For litt over to uker siden ble en håndgranat kastet inn i en leilighet på Hisingen, og åtte år gamle Yuusuf Warsame ble drept.
Björn Larson Rossvall/NTB Scanpix
Vis mer

Eldre mann fikk granat på balkongen:
Havnet midt oppi hevndrama i Gøteborgs kriminelle miljø

Politi etterforsker om granatangrep var hevnaksjon for kromord. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tøffe krigen mellom gjengene i Gøteborg tok seg ytterligere opp natt til mandag. Da eksploderte en håndgranat på en balkong i et leilighetskompleks i Biskopsgården. Flere vinduer ble sprengt, og en uheldig eldre mann havnet mitt oppi gjengdramaet ved en feiltakelse.

- Jeg ble sjokkert og forsto ikke hva som hadde skjedd, sier mannen gjennom en nær fortrolig til Expressen. Mannen ble ikke skadet i eksplosjonen.

Den eldre mannen er helt ukjent for politiet, som tror angrepet var rettet mot en helt annen person.

Hevnangrep

Svensk politi mener at granatangrepet var nok et hevnforsøk etter skyteepisoden på restauranten Vår Krog & Bar.

DET HELE STARTET HER: Skyteepisoden på restauranten Vår Krog &amp; Bar i bydelen Biskopsgården nord for Gøteborg sentrum er begynnelsen på historien om mange drap i Sveriges nest største by. IVARSSON JERKER  /IBL Bildbyrå
DET HELE STARTET HER: Skyteepisoden på restauranten Vår Krog & Bar i bydelen Biskopsgården nord for Gøteborg sentrum er begynnelsen på historien om mange drap i Sveriges nest største by. IVARSSON JERKER /IBL Bildbyrå Vis mer

Skyteepisoden på restauranten i bydelen Biskopsgården nord for Gøteborg sentrum er begynnelsen på historien om mange drap i Sveriges nest største by.

Kroa var åstedet da to menn med dødningmasker i mars 2015 kom inn døra med automatvåpen.

Den ene holdt vakt ved døra, den andre skjøt rundt i lokalet.

En mann døde, og flere ble alvorlig skadd. Drapsmennene forlot åstedet, og etter kort tid kom de tilbake og drepte en tjue år gammel mann som stod utenfor mens skytingen i restauranten pågikk.

Gjengdannelser og kriminalitet florerer i Göteborgs drabantbyer.

En serie av hevnaksjoner

Fredag kveld ble en gjengleder regelrett likvidert på Frölunda Torg, da bilen hans ble beskutt med automatvåpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge svenske aviser ble han truffet av så mange skudd at det har vært vanskelig for politiet å identifisere liket.

FRÖLUNDA: Fredag kveld ble en gjengleder regelrett likvidert på Frölunda Torg, da bilen hans ble beskutt med automatvåpen. Foto: Andreas Hillergren/IBL
FRÖLUNDA: Fredag kveld ble en gjengleder regelrett likvidert på Frölunda Torg, da bilen hans ble beskutt med automatvåpen. Foto: Andreas Hillergren/IBL Vis mer

Dette skjedde bare tolv dager etter at en håndgranat ble kastet inn i en leilighet på Hisingen, og åtte år gamle Yuusuf Warsame ble drept.

Ingen er foreløpig pågrepet for disse forholdene, men politiet mistenker også her at at hevn mellom rivaliserende gjenger kan ha vært motiv for de dødelige angrepene.

En av mennene som var oppført på adressen i Hisingen, ble dømt for drap etter angrepet mot Vår Krog & Bar i Gøteborg i mars 2015.

Også i mai og juni var det flere skuddvekslinger i Gøteborg.