Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eldre mann kastet tennene i søpla - brannvesenet måtte komme på leteaksjon

- Vi må hjelpe folk i jula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Å miste sine tenner i jula kan by på noen utfordringer. Vi hjelper til med å finne disse.» skrev Oslo brann- og redningsetat på Twitter rundt kvart på to i ettermiddag.

Så, en halvtimes tid etterpå kom gladmeldinga: «Da er tennene funnet og vi har en glad mann som gleder seg til ribba på nyttårsaften».

Kastet tennene i søpla - Hei, er det brannvakta? Vi beit oss merke i den siste Twitter-meldinga deres. Hva gikk dette oppdrag ut på?

- Det skjedde i en blokk hvor det bor eldre mennesker. Det var en kar som mista tennene sine ned i søppelposen på en eller annen måte, denne posen hadde han kastet ned i den låste sjakta, forteller vaktleder Rune Elstad til Dagbladet.

Deretter kom brannvesenet til stedet, de måtte bistå mannen med å få åpnet sjakta før de sammen fant den rette posen og de rette tennene.

- Vi må jo hjelpe folk i jula, og det er ikke noe særlig å gå uten tenner. Det tok ikke så lange tida for oss, sier Elstad.

Røykvarslere går av seg selv Eller rapporterer vaktlederen om jul i hovedstaden med andre merkelige utfordringer.

- Vi har slitt fælt med røykvarslere som går uten at det er brann- eller røykutvikling. Vi er usikre på hvorfor, men lurer på om det er kula. Dette er vanlige røykvarslere hos folk som ikke har vært hjemme, hvor for eksempel naboer har varsla. Det har vært veldig mange, sier han.

Utenom det, har det også vært oppdrag som dreier som et annet element enn nettopp brann.

- Det har vært en del vannlekkasjer, som nok også skyldes kulda. Brann har det ikke vært så mye av, sier han.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media