Eldre mann skadd etter basketak. - Kom med rasistiske tilrop

Mann i 20-åra mistenkt etter voldshendelse i Drammen.

UTENFOR TIDLIGERE HOTELL: Voldsepisoden skjedde på Gamle Kirkeplass, utenfor nå nedlagte Park hotell på Bragernes. Foto: Google Street View
UTENFOR TIDLIGERE HOTELL: Voldsepisoden skjedde på Gamle Kirkeplass, utenfor nå nedlagte Park hotell på Bragernes. Foto: Google Street ViewVis mer

Politiet etterforsker et basketak i Drammen i går kveld, der en 75-årig mann endte med skader i beinet etter en konfrontasjon med en gjeng yngre gutter/menn.

Bruddskader

Etterforskerne har snakket med vitner til hendelsen, som ikke har karakter av blind vold, snarere et sammenstøt der begge parter var aktive.

- Et av vitnene har forklart at den eldre mannen slo en av guttene og ytret ord av rasistisk karakter, opplyser Tor Grindem, operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, til Dagbladet.

I basketaket som fulgte, fikk altså 75-åringen bruddskader i beinet, men det er uklart hvordan han ble påført disse. Til Drammens Tidende uttalte Grindem i går kveld at mannen skal ha blitt tildelt spark og trolig fikk skadene da han falt.

Navngitt mann

Gjengen beskrives som fire-fem gutter i 16-årsalderen, samt en navngitt mann i midten av 20-åra som er kjent fra politiet fra før. Det ble i går søkt etter dem i Drammen sentrum, uten at de ble funnet.

- Det vil bli jobbet med saken videre i dag, forteller Grindem - som understreker at politiet ikke har noe klart bilde av hvem av medlemmene i gjengen som skal ha gjort hva.

Operasjonslederen bemerker at det store aldersspennet mellom partene i saken er oppsiktsvekkende.

- Det er helt klart en mismatch, sier han.