Eldre mann slått og sparket av demonstrantene

Sparket ned fordi han hadde israelsk flagg. Reddet av unge muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Situasjonen i Oslo sentrum er svært dramatisk etter at politiet begynte å spre de flere tusen motdemonstrantene som konfronterte den pro-israelske Gaza-markeringen foran Stortinget klokken 17.00.

Ved hjelp av tåregass og pepperspray har Politiet nå spredt folkemengden utenfor Stortinget. Men det har ført til at det nå er ulike grupper demonstranter flere steder i byen.

Foto: Eirik Helland Urke
Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Tåregassen ligger tjukt over Oslo sentrum - spesielt i området rundt Karl Johans gate.

MMS-Foto: Harald S. Klungtveit
MMS-Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Overfalt eldre mann
På Egertorget bak Stortinget ble Dagbladet.no vitne til at en gruppe 5-6 demonstranter regelrett overfalt og sparket ned en eldre mann som bar på et israelsk flagg.

MMS-Foto: Harald S. Klungtveit
MMS-Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Sverre Martin Haug fikk beina sparket under seg, og ble tildelt flere slag da han lå på bakken. Situasjonen så svært alvorlig ut før to unge muslimske menn grep inn og fikk reddet mannen unna de rasende demonstrantene.

MMS-Foto: Harald S. Klungtveit
MMS-Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Reddet av to muslimer
De to fikk trukket ham unna og i sikkerhet inne på en Mc Donalds-restaurant. Gruppen med demonstranter sputtet og skrek mot den gamle og forslåtte mannen.

MMS-Foto: Harald S. Klungtveit
MMS-Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

- Jeg er ikke en gang jøde, konstanterte Haug før han kom seg i sikkerhet.

- Hadde det ikke vært for de to unge muslimske mennene, kunne det gått ordentlig ille, sier han til Dagbladet.no.

Kaster brannbomber

Det er også rapportert at en pressefotograf skal være slått ned av demonstranter. En annen gruppe demonstranter har kastet molotov coctail mot politiet og pressefolk. En person tok fyr, men han ble slukket umiddelbart, melder en av våre journalister på stedet.

MMS-Foto: Harald S. Klungtveit
MMS-Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

På Egertorget er det også satt av store mengder fyrverkeri.

MMS-Foto: Hans-Martin Thømt-Ruud
MMS-Foto: Hans-Martin Thømt-Ruud Vis mer

Det hersker fullt kaos, og demonstranter og ulike folkegrupper løper i gatene rundt Stortinget. Luften er full av tåregass.

MMS-Foto: Hans-Martin Thømt-Ruud
MMS-Foto: Hans-Martin Thømt-Ruud Vis mer

Ruller brennende søppelbøtter
En gruppe demonstranter forskanset seg ved Kirkeristen, og har tent på paller og søppelspann som kastes mot politiet.

SPARKET NED: Sverre Martin Haug ble regelrett overfalt av en gruppe rasende demonstranter. MMS-foto: Harald S. Klungtveit
SPARKET NED: Sverre Martin Haug ble regelrett overfalt av en gruppe rasende demonstranter. MMS-foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

- Det hagler stålrør, flasker, stein og alt som kan kastes mot politiet. Jeg har aldri sett slike tilstander i Oslo før, melder en av våre reportere som følger situasjonen på Karl Johans gate.

Det pågår regelrette gatekamper mot politiet flere steder langs paradegaten i hovedstaden. Politiet avfyrer store mengder tåregass for å hindre at demonstrantene forskanser seg.

Bråk ved ambassaden
Det er også bråk ved den israelske ambassaden i Parkveien i Oslo. En stor gruppe demonstranter kaster stein og andre gjenstander mot politiet, som svarer med store mengder tåregass.

Demonstrantene har også gått løs på omkringliggende bygninger, blant annet skjønnhetssalongen til kjendisstylisten Jan Thomas, som også ble ramponert under en anti-israelsk demonstrasjon 29. desember.

Men ved 19.00-tida kunne vår reporter på stedet melde om at politiet hadde fått kontroll, og jaget de fleste demonstrantene fra området rundt ambassaden.


Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer