Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eldre og pleietrengende beboere reddet ut med stigebil

Politiet: - Ekstra krevende evakuering.

BRANN PÅ TØYEN: Store politi-, brann og helsemannskaper deltok i evakueringen av pleietrengende eldre på Tøyen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BRANN PÅ TØYEN: Store politi-, brann og helsemannskaper deltok i evakueringen av pleietrengende eldre på Tøyen i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hel boligblokk sto i full brann på Tøyen i dag ettermiddag. Brannen startet i 16-tiden. Brannvesenet opplyser nå at brannen er slukket.

Innsatsleder Brian Skotnes for politiet forteller Dagbladet at 38 mennesker er evakuert, og at det ikke er noen igjen inne i blokka. Av 92 mennesker som bor i blokka, skal bare disse 38 ha vært hjemme da brannen brøt ut.

-Eldre pleietrengende mennesker - Brannen har ført til store skader i den øverste delen, og blokka i sin helhet er ikke beboelig, sier Skotnes til Dagbladet.

De evakuerte blir nå kjørt til Aker sykehus. Ingen skal være skadet, opplyser politiet.

- Dette er eldre pleietrengende mennesker, som per dags dato ikke har noe sted å bo, sier Skotnes.

-Ikke i stand til å gå selv Den store andelen eldre mennesker skal være grunnen til det store oppbudet at politi-, brann og helsemannskaper. Stigebil ble brukt i evakueringen an noen av beboerne, fordi de ikke er i stand til å gå selv. Politiet opplyser at dette gjorde evakueringen ekstra krevende.

Maud Anniken Norengen er kjenner en av de evakuerte, en kvinne i 80-årene.

- Hun bruker rullator, og for henne er det ikke så lett å komme seg av gårde, legger hun til.

Brannårsaken er ikke kjent. Brannen startet høyt i det seks etasjer høye bygget. Ifølge NRK var det  også en brann i bygget 13. mai 2008. En 82 år gammel mann ble antent og omkom.

SENDT TIL AKER SYKEHUS: De evakuerte er sendt til Aker sykehus. Foto. Christian Roth Christensen / Dagbladet.
SENDT TIL AKER SYKEHUS: De evakuerte er sendt til Aker sykehus. Foto. Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media