Eldre på sykehjem legges kl. 14

Mannskapsmangel gjør at eldre ikke får stå opp etter middagshvilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannskapsmangel gjør at fem av beboerne ved langtidsavdelingen på Husnestunet i Kvinnherad i Hardanger ikke får stå opp etter middagshvilen. De må ligge i sengene sine fra kl. 14 til dagen etter.

Soneleder Sigurd Næss sier til lokalavisen Kvinnheringen at situasjonen er fortvilende, men at de har ikke mannskap eller kapasitet til å hjelpe alle som vil ut av sengene om ettermiddagen.

Langtidsavdelingen har 15 beboere, og alle trenger i større eller mindre grad hjelp til det meste, fra toalettbesøk til å kle på seg og spise. De fleste trenger hjelp av to personer.

- Alle får hjelp til å komme opp i løpet av dagen, men faglig er det ikke riktig at eldre som vil stå opp, ikke får hjelp, sier Næss.

Husnestunet er utsatt for kraftig kritikk fra mange hold, ikke minst fra pårørende. Næss har forståelse for kritikken:

- Vi er like fortvilet som andre. Det er ikke kjekt å gå hjem og vite at det aldri blir nok, samme hva du gjør, og samtidig få kjeft fra pårørende, sier han til Kvinnheringen.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.