Eldre som ressurs

De eldre er en stor og viktig ressurs også i arbeidslivet. Det passer ikke for alle å avslutte yrkeskarrieren ved oppnådd pensjonsalder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De eldre er en stor og viktig velgergruppe. Det er noe alle valgstrateger vet. Derfor er det heller ikke uvanlig at de eldre får mye oppmerksomhet før hvert valg.

Etterpå er det imidlertid så som så med oppfølgingen av de løftene som i sin tid ble gitt. Ledende politikere i de store partiene er svært opptatt av å håndhilse på eldre før et valg, mens knyttneven først kommer til syne etterpå. Det er ikke bare pleietrengende eldre som utsettes for løftebrudd fra politikerne. Også friske og arbeidsføre eldre blir skviset.

Hvem glemmer vel at daværende statsminister og leder i Arbeiderpartiet, Thorbjørn Jagland, for fire år siden ble kvalm da stortingsflertallet minus Ap ønsket å øke pensjonsutbetalingene med en tusenlapp? Og hvem har vel unngått å få med seg at eldre mennesker som ønsker å kombinere pensjon og trygd, eller som ønsker å arbeide noen år ut over oppnådd pensjonsalder, i realiteten straffes økonomisk for dette?

Feilslått

Ett eksempel på Ap-statens feilslåtte eldrepolitikk er den såkalte «negative effekten», som er en regel som fører til at enker og enkemenn blir fratatt opptil flere tusen kroner i måneden. «Logikken» er at jo flere tilleggspoeng, jo lavere pensjon. Forstå det den som kan! Det er totalt ubegripelig at pensjonister skal tape på at det er blitt tjent opp tilleggspensjon. Slike byråkratiske urimeligheter og ubegripeligheter i Folketrygden må rettes opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer