Eldredansen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

JENS STOLTENBERG lover 12|000 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger innen 2015. Med eldrepakken forsøker regjeringens å komme på offensiven i den avgjørende eldredebatten. Løftet skal gjøre det vanskeligere for FrP å beholde «eldremonopolet» som partiet har ervervet seg, gjennom valgkampen. Statsministerens eldreflørt fikk ekstra oppmerksomhet da Jens svingte seg på dansegulvet på eldresenteret i Mjøndalen, med selveste Anne-Cath. Vestly som er konas tante.

DAGEN ETTER våknet Stoltenberg og velgerne opp til MMI-undersøkelsen der over 90 prosent av sykepleierne og hjelpepleierne sier at deres kommuner har for lav eldrebemanning. Men bare 54 prosent av ordførerne har samme virkelighetsoppfatning. Nesten alle ordførerne mener at eldreomsorgen er god eller meget god. I denne saken er det liten tvil om hvem som har høyest troverdighet. Eldrepolitikk handler om løfter og troverdighet. I regjeringens nye sekspunktsplan ligger det mer valgfrihet og klarere rettigheter for pleietrengende eldre. Med økt statlig styring framstår forskjellen mellom Ap’s og Frp’s eldrepolitikk mindre enn før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer