Eldreomsorg i framgang

Utbyggingen av eldreomsorgen har gått som planlagt. I morgen debatterer Stortinget eldresatsingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ferske resultattall fra kommunene viser at regjeringens handlingsplan har styrket eldreomsorgen med godt over 9000 nye årsverk og Husbanken har godkjent bygging og utbedring av mer enn 18000 sykehjemsplasser og omsorgsboliger som er tatt i bruk eller er under bygging. Vi har fått en positiv utvikling i sykehjemsdekningen, og tilbudet er reelt styrket for første gang på mange år. Handlingsplanen har gitt gode resultater. Regjeringen har lagt opp til å utvide handlingsplanen med ytterligere 5000 sykehjemsplasser og omsorgsboliger i 2002 slik at planen nå samlet utgjør nesten 30000 nye enheter. Utbyggingen følges opp med styrket bemanning slik at tjenestene styrkes med til sammen 17500 nye personellårsverk i perioden fram til 2005.

Handlingsplanen var et nødvendig krafttak etter at kommunene på midten av nittitallet kom kraftig på etterskudd i forhold til veksten i antall eldre innbyggere. Regjeringen Jagland tok derfor initiativ til å øke kapasiteten i eldreomsorgen ved omfattende bruk av statlige tilskudd for å gjøre livet bedre for de eldre som mest trenger omsorg og offentlige tjenester. Tallenes tale er klar, vi nærmer oss målet. Nå er utfordringen rettferdig fordeling mellom kommunene og fornuftig fordeling mellom omsorgsboliger og sykehjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer